TALLINN FASHION WEEK ⟩ Tugeva käekirjaga Cärol Oti manäolised pitskübarad ja teokarbi-mütsid panevad sõule ilusa hüüumärgi

Copy

Eestis on kokku 2222 meresaart, Cärol Ott on oma moerännakutega jõudnud alles teisele. Nii et loominguruumi on ees lõputult! Sel korral tuleb inspiratsioonilaks Naissaarelt. Eelmisel aastal mürgeldas moetalent Pranglil. Kes nägi, see teab, mida oodata – põnevusest selle moelooja puhul iialgi puudu ei tule.

Cärol Oti Naissaarest inspiratsiooni saanud kollektsioonil on väga palju erinevaid nägusid, ent need kõik moodustavad ühe ning kandva modernse terviku. Pane tähele materjalide kombinatsioone – seda, kui uljalt kaks kangast ühes mantlis kokku saavad. Või jakis või milles iganes. Ekstra teravat pilku väärivad peakatted. Luureandmed kinnitavad, et selle Tallinn Fashion Weeki kõige põnevamate peakatete eripreemiat on väärt justnimelt Cärol Ott.

Vaata tervet moeshow'd siit!

Käsikäes eelmise kudumikollektsiooniga sammuvad siingi esmalt lavale kirgaskollased komplektid, ent siit leiavad endale midagi nii tumedate kui ka looduslähedaste toonide austajad. Kollane asendub peagi mustaga, mis omakorda annab taas käe heledale tonaalsusele ning etenduse viimane kolmandik on naturaalse beeži ning punakaspruunide varjundite päralt.

TFW2020 Cärol Ott
TFW2020 Cärol Ott Foto: Erlend Štaub/TFW

Enam kui sajanditagustest naistest inspiratsiooni ammutanud rõivastest leiab endale midagi iga tänapäevane naine, seda nii silueti-, materjali- kui esemevaliku poolest. Oti käe alt lendasid lavalaudadele väga tänapäevased vormid, kordamööda võis näha sirgelõikelisi pükse-mantleid, popilt ülesuuruses esemeid ning ka klassikalisi pihta rõhutavaid taljesse töödeldud rõivaid.

Liisi Eesmaa rõõmustab värvide üle: «Cärol on samuti toonud lavale päikesest laetud kollase ja mingi uus värske küps noot on tema töös juures.»

Kõigi esemete puhul tundus märksõnaks olevat siiski kantavus ning kui sul kahemeetrise turvalise distantsi hoidmine alatihti meelest minema kipub ja sul juhuslikult turnüüri kodus pole, siis päästab hädast Cärol Oti ultrakübar! Muide, seda sai ka kohapeal proovitud – see on kerge kui sulg!

TFW2020 Cärol Ott
TFW2020 Cärol Ott Foto: Erlend Štaub/TFW
TFW2020 Cärol Ott
TFW2020 Cärol Ott Foto: Erlend Štaub/TFW

Materjalide ampluaa oli samuti lai. Võis leida nii edevat sulgpehmet karvkudumit, karmi ja klassikalist teksat kui ka praktilist puuvilla, mis ilmus meie ette mitmelgi korral taas trendikaks tõusnud tie-dye ehk batikavärvinguga kaetuna. Ilmselt ei vaja eraldi mainimist niigi silmatorkavad peakatted. Neis on korraga nii kaunis silmapilgutus eelmise sajandi vahetusele, kus pearätid tavalised olid, kui ka peegeldus moelooja loomingulise kire lopsakusest.

«Naissaare rahva ajaloost võetud inspiratsioon on toodud kaasaega,» selgitab Liisi Eesmaa, mida tema laval nägi. «Tema puhul on alati põnev jälgida materjalikasutust ja materjali manipulatsiooni ning kõik neid tehnikaid, mis ta kasutab - omanäolised heegeldatud pitskübarad ja teokarbi-mütsid panevad sõule ilusa hüüumärgi.»

TFW2020 Cärol Ott
TFW2020 Cärol Ott Foto: Erlend Štaub/TFW

Cärol Ott selgitab ka ise, et peakatetega tuli seekord ette võtta loomingulisem teekond kui tavaliselt. «Väga terviklik ja iskupärane kollektsioon Cärolilt, suurepärane, et ta nii tugevalt saarte elu enda hingestatud töödesse toob,» teeb Eesmaa aplausi.

Iga vaataja kujundab kollektsioonist muidugi isikliku arvamuse, ent oma vahetut emotsiooni etendusest jagab vaatajatega rahvusvaheline meigikunstnik Paul Holmberg.

TFW2020 Cärol Ott
TFW2020 Cärol Ott Foto: Erlend Štaub/TFW

Tallinn Fashion Weeki programm

Teisipäev 05.05 kell 18.00

Tim Bluz, Katrin Aasmaa

Alexanderling, Mammu Couture

Tallinn Design House, Kirill Safonov

Kolmapäev 06.05 kell 18.00

Mariliis Niine, Cärol Ott, Virtuoza by Liisi Tui

Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo, Tanel Veenre 

Marilin Sikkal, Kristina Viirpalu

Loe Tallinn Fashion Weeki uudiseid ja vaata ülekannet Elu24.ee/tfw.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles