TALLINN FASHION WEEK ⟩ Marilin Sikkal üllatab TFW kõige kantavama kollektsiooniga: kodune pehmus, ei mingit raputust

Copy

Marilin Sikkal suhtub moodi täiesti isemoodi – ta ei ihalda sära, blingi ega suurt lärmi vaid teeb panuse püsiväärtustele. Laval on kogu disaineri perekond, neli eri vanuses tütrekest ja abikaasa Andres, kellega juba 20aastat koos oldud. Tahaks lausa õnne valemit tema käest küsida, eks!

«Mul täitub sel aastal kümnes tegutsemisaasta. Olen disainimisega tegelenud alates tütre sünnist saadik. Sel korral näitan oma loomingut läbi kogu loomeperioodi, mis moodustab ühe terviku. Minu väärtushinnangud elule, loomingule kui ka rõivastele on jäänud muutumatuks,» selgitab disainer Marilin Sikkal kollektsiooni «Olemise perspektiiv» tagamaid.

Marilin Sikkal esitleb kodu, perekonda ja loodust väärtustavat kollektsiooni «Olemise perspektiiv». Disaineri sõnul näitab tema kollektsioon praegusele ajale kohast sisemise rahu tonaalsust, mis aitab inimestel rohkem enda sisse vaadata, taas rahu leida ning looma hakkata. Marilini sõnul oleks kohatu end praegusel ajal paabulinnuna lille lüüa.

Sikkali asjad on ajatud, väga kaasaegsed, ülimalt kergesti kombineeritavad.
TFW2020 Marilin Sikkal
TFW2020 Marilin Sikkal Foto: Erlend Štaub/TFW

Tõsi, paabulindu ükski Marilini kollektsioonis olnud rõivas tõesti ei meenuta. Ka värvidega on ta jäänud vägagi tagasihoidlikuks ning pigem rõhus disainer rõivaste mugavusele.

«MARI looming kannab algusest peale endas sõnumit mugavusest, naiselikkusest, naturaalsusest, lihtsusest ning aitab naisel olla tema ise - nautida päris elu ning olemist tema lihtsuses, pehmuses ja loomulikkuses,» ütleb Marilin Sikkal, et ka värvid on tema hinges endiselt alles. 

Marilin Sikkalin hitid läbi aegade: linasest rätikleidist, särkkleitide, pehmete kombede, dresskleitide ja mantliteni. Kõik naturaalsed, pehmed, pretensioonitud ja kantavad. Moelavalt ehk ootad aina raputust, aga ennäe imet – kallistust tekitab kuidagi eriti sooja tunde. Sikkali asjad on ajatud, väga kaasaegsed, ülimalt kergesti kombineeritavad.

TFW2020 Marilin Sikkal
TFW2020 Marilin Sikkal Foto: Erlend Štaub/TFW

Rõivaid jagus nii meestele kui naistele, poistele ja tüdrukutele. Eriti silma jäid meestele ja poistele laigulisest riidest disainitud rõivad, mis tekitasid hinge soovi matkamise järele. Old, but good nagu öeldakse.

TFW2020 Marilin Sikkal
TFW2020 Marilin Sikkal Foto: Erlend Štaub/TFW

Kõige suuremat rõhku pani disainer naistele mõeldud rõivastele. Ema on täielik täht — isegi väga tagasihoidlikes riietes. Järgev komplekt viis vaatajaid otse legendaarsesse filmi «Siin me oleme» ning maalis silmade ette pildi rannal jalutavast linnaemast.

«Kõige olulisem ongi see, mida sa kodus seljas kannad. Rõõm tõdeda, et lõpuks on minu loominguni jõudnud ilmselt rohkem inimesi kui varem, sest minu temaatika on just praegu ajakohane.»

TFW2020 Marilin Sikkal
TFW2020 Marilin Sikkal Foto: Erlend Štaub/TFW


Pildilt ei jäänud välja ka klassikalised merelapsed, kes viisakalt rannal vanemate kõrval sirge seljaga jalutavad. Tüdruku seljas olev komplekt tekitab automaatselt tunde, nagu oleksime sattunud «Heliseva muusika» võtetele.

TFW2020 Marilin Sikkal
TFW2020 Marilin Sikkal Foto: Erlend Štaub/TFW

Kas me tõesti sattusimegi «Heliseva muusika» võtetele? Olen kindel, et kuskilt kargab välja ka kapten koos terve kamba mudilastega ja laul võib alata!

TFW2020 Marilin Sikkal
TFW2020 Marilin Sikkal Foto: Erlend Štaub/TFW

Moeajakirja Anne&Stiil peatoimetaja Mari-Liis Helvik kommenteerib TFW moelaval nähtud disainer Marilin Sikkali kollektsiooni.

Tallinn Fashion Weeki programm

Teisipäev 05.05 kell 18.00

Tim Bluz, Katrin Aasmaa

Alexanderling, Mammu Couture

Tallinn Design House, Kirill Safonov

Kolmapäev 06.05 kell 18.00

Mariliis Niine, Cärol Ott, Virtuoza by Liisi Tui

Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo, Tanel Veenre 

Marilin Sikkal, Kristina Viirpalu

Loe Tallinn Fashion Weeki uudiseid ja vaata ülekannet Elu24.ee/tfw.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles