KAKS TILKA VETT ⟩ Tiigrikuningas Joe Exoticut hakkab seriaalis mängima tuntud Hollywoodi staar

Elu24
Copy
Netflixi tõsielulise seriaali «Tiigrikuningas» (Tiger King) peategelane Joseph Maldonado-Passage alias Joe Exotic tiigriga
Netflixi tõsielulise seriaali «Tiigrikuningas» (Tiger King) peategelane Joseph Maldonado-Passage alias Joe Exotic tiigriga Foto: AFP/SCANPIX

Netflixi dokumentaali «Tiigrikuningas» (Tiger King) tegelaste põhjal valmiva seriaali peaosalise, loomade väärkohtlemise ja palgamõrva tellimise eest enam kui 20 aastaks trellide taha saadetud Joe Exoticu rolli asub oma kehastatavale karakterile sarnaselt üksjagu veidriku mainega näitleja Nicolas Cage. 

Kui viimati kuulsime Nicolas Cage'ist rääkivates uudistes, kuidas mees asub temast endast rääkivas filmis iseennast mängima, siis tuleb tõdeda, et uudis tema asumisest ülemaailmseks sensatsiooniks osutunud loomaaiapidajaks erutab 56-aastase ameerika näitleja ande austajaid ehk enamgi. 

Ei saa salata, et midagi olemuslikult sarnast neist meestes on, alustades armastusest ekstravagantse stiili sh loomamustrite vastu ning lõpetades ülespaisutatud egoga, mis aga huvitaval kombel mõlemale rohkem sõpru kui vaenlasi suudab tekitada. 

Nicolas Cage (2010) ja Joe Exotic
Nicolas Cage (2010) ja Joe Exotic Foto: Tim Mosenfelder/Getty Images/AFP/Scanpix

Ja lõppude lõpuks, kes siis ei igatseks koledalt sorgus soenguga 90ndate Cage'i?

Koleda soenguga Nicolas Cage aastal 1997 filmis «Vanglaekspress» (Con Air)
Koleda soenguga Nicolas Cage aastal 1997 filmis «Vanglaekspress» (Con Air) Foto: Scanpix

Oli vaid aja küsimus, mil Netflixi läbi aegade üheks vaadatuimaks saateks (esimese 10 päevaga vaatas sarja 34 miljonit ameeriklast) tõusnud «Tiigrikuningas» mängufilmiks saab – või siis lühiseriaaliks, nagu üha enam kombeks. Lõppude lõpuks on tegu uskumatult värvika, ehkki ühtlasi jälestusväärse looga isehakanud Oklahoma loomaaiapidajaist, kes ei löö oma ekstravagantse elustiili nimel millegi ees risti ette.

The Verge vahendab, et 8-osalist sarja arendab ameerika telekanal CBS ning põhineb see Leif Reigstadi sulest Texas Monthly kuukirjas ilmunud artiklil «Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild». Cage'i jaoks saab tegu olema esimese telerolliga. Kus seriaali näitama hakatakse, pole veel teada.

Muuseas, tegu pole ainsa projektiga, mis püüab tiigrikuninga loo pealt teenida: tegemisel on teinegi seriaal, milles astub Joe Exoticu verivaenlase Carol Baskini rollis üles koomik Kate McKinnon. Lisaks on kuuldavasti valmimisel ka krimidokk, mis uurib tiigrikuninga lugu sügavuti, aga seda siis pisut vähem «glamuursest» vaatevinklist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles