ARMAS ŽEST ⟩ Hendrik Sal-Saller laulis Ida-Tallinna Keskhaigla ämmaemandatele serenaadi

Elu24
Copy

Laulja, isa ja abikaasa Hendrik Sal-Saller esitas täna kolm laulu, millega avaldas tänu ämmaemandatele, kes oma tööd tehes jagavad hoolt tulevaste emade ja nende laste elule ja tervisele.

Üllatusesinemine toimus täna kell 14 Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmaja hoovis, kell 14.21 sündis samas majas juba uus laps, tüdruk.

Alates maikuu algusest kuni täna hommikuni oli Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku sünnitusmajas ilmavalgust näinud 26 poissi ja 20 tüdrukut. Eelmisel aastal sündis siin 4218 last.

Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku ämmaemandusjuhi Vivian Arusaare sõnul tähendab praegusel ajal ämmaemandaks olemine oluliselt rohkemat kui vaid lapseootel naiste tervise jälgimist, nõustamist ja sünnitusel abistamist: «Ämmaemand on tervishoiuspetsialist, kes nõustab ja toetab naisi läbi terve elukaare – oleme nõuandjateks ja tervise hoidjateks ka neil keerukatel hetkedel, kui pereplaneerimine ja laste sünd ei kulge ootuspäraselt, või tuleb seljatada mõni tõsisem haigus.» 

«Tähtis roll meie ametis on koostööl – kolleegidest hoolides, investeerides teadmistesse ja oskustesse, loome käsikäes patsientide ja nende lähedastega, naiste- ja lastearstidega naistele ja peredele mälestusi, mis on täis heaolu ja südamerahu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles