KARM VIDEO Traagilisest kokkupõrkest eluga pääsenud vormelipiloot õpib taas käima

Elu24
Copy
Kraana tõstmas Sauberi piloodi Juan Manuel Correa  juhitud autorususid pärast mullu augustis Belgia GP etapil juhtunud traagilist õnnetust.
Kraana tõstmas Sauberi piloodi Juan Manuel Correa juhitud autorususid pärast mullu augustis Belgia GP etapil juhtunud traagilist õnnetust. Foto: REMKO DE WAAL/AFP/SCANPIX

Vormelisarja F2 piloot Juan Manuel Correal õnnestus eelmise aasta augustis toimunud avariist eluga pääseda. Belgia GP etapil põrkas Correa juhitav auto kokku 22-aastase prantslase Anthoine Huberti masinaga, Hubert hukkus.

20-aastane Ecuadori päritolu ameeriklane jäi küll ellu, kuid murdis kokkupõrkes oma mõlemad jalad. Esimest korda suutis ta jalgadele tõusta alles kaks kuud pärast õnnetust. Eelmisel nädalal on Correa intensiivse ravi järel astunud sammu edasi. Seda nii kaudses, kui otseses tähenduses. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First time standing up 🤙 slowly progressing

A post shared by Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) on

Noor mees avaldas Instagramikontol video, kus teeb esimesed sammud, vahendas Iltasanomat. Siiski on näha, et Correa on kaotanud suure osa jalalihastest.

«Selline asi juhtus eile õhtul...Ei tea, kas seda veel käimiseks saab nimetada, aga tasapisi püüdlen selle poole,» kirjutas Correa. 

Käimine on mehele tõesti vaevaline. Correa paremat jalga toetab spetsiaalne tugi. Valulisena tunduv teekond köögist toolini siiski õnnestub.

Correa oli pärast kohutavat avariid pikalt haiglas. Teda hoiti koomas, sest nii oli kergem kopsuvigastusi ravida. Piloodile tehti ka 17 tundi kestnud operatsioon, tema paremat jalga ähvardas amputeerimine. Avariis sai viga ka tema selgroog. 

Noor piloot rääkis Instagramis, et ootab juba pikki silmi vormelihooaja algust. F1 meeskonna Alfa Romeo testisõitjal ja F2-s Sauberit esindaval mehel pole siiski lootust veel käesoleval hooajal, isegi kui see peaks millalgi jätkuma, rooli istuda. 

Enne vigastust jõudis Correa 2019. aastal kahel korral F2-sarjas pjedestaalile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles