Koroonaviirust ja viirushaigust uurinud USA arstiteadlane leiti surnuna (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Arstiteadlane. Pilt on illustreeriv
Arstiteadlane. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ameerika Ühendriikide Pittsburghi ülikooli arstiteadlane Bing Liu, kes uuris koroonaviirust SARS-CoV-2 ja viirushaigust Covid-19, leiti 2. mail kodust surnuna.

Pittsburghi politsei teatel oli teadlast tulistatud pähe, kaela, kehasse ja genitaalidesse, edastab cnn.com.

Politsei leidis teadlase maja juurest auto, milles oli teine surnud mees. Uurijate arvates läks see mees Liu koju, lasi teadlase maha ja siis tegi oma autos enesetapu.

Krimnaalpolitsenik Brian Kohlheppi sõnul viitab kõik sellele, et mehed tundsid teineteist, kuid samas ei ole märke, et tegemist oli rassilise tapmise või sellega, et Liu oli Hiina juurtega.

Kohlheppi sõnul on USAs seoses koroonaviirusega kasvanud Aasia päritolu inimeste vastu suunatud rünnakud.

Pittsburghi ülikool teatas Liu surmast lisades, et nad kaotasid toreda kolleegi ja on tema ootamatust surmast vapustatud. Nad avaldasid kaastunnet Liu perekonnale, sõpradele ja kolleegidele.

«Bing Liu uuris koroonaviirust SARS-CoV-2 ja viirushaigust Covid-19. Ta tegi uuringus läbimurde viiruse mehhanismide ja viirushaiguse komplikatsioonide mõistmisel,» teatas ülikool.

Politsei jätkab Liu surma uurimist.

USAs on koroonaviiruse diagnoosi saanud 1,23 miljonit inimest, viirushaigus on võtnud elu rohkem kui 72 000 inimeselt ja paranenud on 164 000 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles