PILT JA VIDEO ⟩ Julge rebane tungis Kalamajas peaaegu tuppa ning silkas laste vahel (2)

Elu24
Copy
Tõenäoliselt haiget rebast on Kalamajas viimasel ajal mitu korda nähtud.
Tõenäoliselt haiget rebast on Kalamajas viimasel ajal mitu korda nähtud. Foto: Paula Pällin

Tallinnas Kalamajas on viimastel nädalatel päris mitu korda märgatud rebast, kes paistab aina julgemaks minevat. Eile silkas rebane pealtnägija sõnul hoovis ja tungis peaaegu tuppa.

Kalamaja Facebooki grupis kirjutati eile õhtul, et märgatud on õnnetu väljanägemisega rebast, kes inimest ei karda. «Rebane tungis juba peaaegu tuppa. Õu on jooksvaid ja rattal sõitvaid lapsi täis, rebane silkas lõpuks nende vahelt minema,» kirjutas looma näinud naisterahvas.

Postituse teinud naine võttis ühendust nii Eesti metsloomaühingu, loomapäästegrupi kui ka keskkonnainspektsiooniga, kuid kuna loom oli helistamise ajaks juba kadunud, ei õnnestunud tõenäoliselt haige loomaga midagi ette võtta. «Kui olin 45 minutit lahkunud rebase juhtumiga tegelenud, andsin alla. Ühtki ametkonda see juhtum ei huvita,» kurtis naisterahvas.

Grupis spekuleeriti, et räbala välimusega rebasel on kärntõbi. Vaktsiini kärntõve vastu pole ja see nakkab ka koertele.

Rebaseid on märgatud viimastel nädalatel Kalamajas korduvalt ringi luusimas.

Hättasattunud metsloomadega tegeleb Eestis seaduse kohaselt keskkonnaamet ja helistada tuleb keskkonnainspektsiooni valvetelefoni 1313, on kirjas loomakaitse liidu kodulehel.

Linna sattunud suurulukite loodusesse tagasi aitamisega tegeleb lisaks keskkonnaametile ka päästeamet. Teateid võetakse vastu telefonil 112.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles