KULLAFOND ⟩ 12 humoorikat ja pisarateni liigutavat saadet emadest, headusest, kodust ja lastest

Elu24
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Emadepäev on see päev aastas, mil tähistame tingimusteta armastust ja headust ning tuletame meelde, mis on elus tõeliselt oluline. Kanal 2 arhiivist leiab terve rea emotsionaalseid ja lustakaid saateid ja sarju Eesti inimeste elust, mis pakuvad selleks hellaks ja armsaks päevaks vahvat vaatamist.

«Nädal emata» (2013)

Lõbusas ja elulises saates näeme, mis juhtub kui pereema jätab laste kasvatamise ja majapidamise terveks nädalaks isa õlule. Põlvamaal elava Erge kantseldada on terve «poistebänd» – abikaasa Jaanus ja nende neli poega. Nüüd saadetakse Erge spaahotelli puhkama ja Jaanus peab seitse päeva kõigega üksi toime tulema. Kas ta saab sellega hakkama ja suudab täita ka Erge jäetud lisaülesanded?

«Oled jätnud jälje!» (2017)

Emadepäeva erisaade tõestisündinud imelisest loost. Suures peres kasvanud Ann unistas emakssaamisest juba lapsepõlves. Saatus ei õnnistanud teda aga selle kingitusega. Olles selle teadmisega juba leppinud, sai Ann ühel päeval telefonikõne, mis muutis tema elu igaveseks. Anni lugu kinnitab, et vahel ulatab meile abikäe täiesti võõras inimene. Ta astub justkui eikuskilt meie saatuse rajale, et meid püsti aidata. Tihti ei jõua me teda isegi tänada, kuid ometi on ta jätnud jälje, mis ei kustu iial. Saate autor on Carmen Pritson-Tamme.

«Kolm meest ja beebid» (2018)

Humoorikas tõsielusari kolmest vaprast Eesti isast, kes võtavad vastu väljakutse tõestada, et isapuhkus on lõbus. Seni tööle pühendunud isside ülesanne on lihtne: tuleb teha kõike seda, mida muidu on teinud emad. Et seltsis on segasem, siis kolivad mehed koos oma beebidega ühise katuse alla. Laste kõhud peavad täis olema, mähkmed vahetatud ja nad tuleb õigel ajal magama panna. See pole ju mingi tuumateadus! Või siiski? Kõik muutub, kui kümnekilone rahmeldav pamp tuleb näiteks toidupoodi kaasa võtta.

«Miks me annetame?» (2013)

Viimasel ajal ei möödu Eestis nädalatki kui meedias või sotsiaalmeedias ei ilmuks palveid toetada abi vajavat last, looma või tulekahjus kodu kaotanud perekonda. Kuigi eestlased peavad end külmaks ja kalkuleerivaks rahvaks on abivajajatele annetatud tohutuid summasid ja kuhjade viisi eluks vajalikke esemeid. Dokumentaalne erisaade uurib, mis peab juhtuma, et eestlase süda sulaks ja rahakotirauad avaneks. Saame teada, mis on saanud Eesti suurimatest annetustest ja kas need on hädasolijaid tõeliselt aidanud. Kas tõesti oleme me abivalmid ainult siis, kui laps on suremas või lausa majja sisse põlenud? Erisaates saavad sõna annetajad, abivajajad, annetuste korjajaid, poliitikud, turundus- ja psühholoogiaeksperdid. Saatejuht on Tanel Talve.

«Oled jätnud jälje» (2017)

Emotsionaalne, liigutav ja kaasahaarav saatesari, kus Eesti inimesed tänavad neid, kes on nende elu tundmatuseni muutnud. Avasaade jutustab noore kauni pereema Marge loo. 10-aastasena pidi ta koos vennaga loobuma oma lapsepõlvest – nende ema tabas ränk haigus, mis muutis ta täiesti abituks ja isegi ta nägu muutus tundmatuseni. Vaatamata kõigile katsumustele ei lakanud Marge teda aga hetkekski armastamast. Täna ongi see päev, kus Marge tahab korraldada emale tema elu suurima üllatuse ja öelda: «Aitäh, et otsustasid elada!».

«Jane ja Urmet pluss 10» (2013)

Suvine õsielusari jälgib vahva kümnelapselise suurpere elu. Urmet ja Jane Käo elavad Põlvamaal ja kasvatavad kümmet last. Nad on ka ise pärit paljulapselistest peredest ja loonud oma suurpere kindlas teadmises, et ükski laps ei tohi puudust kannatada. Vanim laps on 17-aastane Eleriin, järgnevad Raini (16), Lauri (15), Kristin (10), Merlin (7), Pilleriin (6), 4-aastased kaksikud Silver ja Sirelin ning 3-aastased kaksikud Maarjaliis ja Mariliis. Vaatajad saavad läbi suve kaasa elada nende töödele-tegemistele, rõõmudele, muredele ja õnnestumistele.

«Meie pere ja muud loomad» (2016)

Südamlik tõsielusari vahvast Saaremaa loomapidajast Heidist ja tema kahest väikesest tütrest, Umast ja Rajust. Nad kolivad vanasse tallu, et rajada sinna endale ja sajakonnale linnule-loomale päris oma kodu. Paraku on maja vana, seal pole korralikku vooluühendust ega veevärki, rääkimata ulualusest loomadele. Raha Heidil eriti ei ole ja ehitusoskus on kasinavõitu, kuid optimismi ja pealehakkamist on see-eest kõvasti. Sarja esimeses osas tutvustavad Heidi ja lapsed oma uut kodu ja senist elu ning valmistuvad esimeseks ööks täiesti poolikus majapidamises.

«Meie Bullerby» (2017)

Astrid Lindgreni «Bullerby lapsed» on unustamatult armas raamat Rootsi väikese küla elust ja inimestest. Kuid ka Eestis on üks üsna samasugune küla. Seal elab 8-aastane Kadri koos oma vendade Mihkli ja Karliga. Nende vanemad Marili ja Kaido peavad suurt hulka lambaid ja muid loomi-linde. Naabertaludes elavad ka laste parimad sõbrad ja kui see kamp kokku saab, sünnivad tõeliselt põnevad ja lõbusad seiklused. «Meie Bullerby» on lugu selle väga kokkuhoidva küla laste ja nende vanemate suvest. Seda südamlikku ja põnevat lugu vahendab meile Loore Martma, keda vaatajad mäletavad «Naabriplika» sarja peaosatäitjana. Esimeses saates lähevad lapsed saarele seiklusi otsima ja kalale ning külarahvas peab maha vahva suvealguse peo.

«Malluka suvi» (2018)

Staarblogija Mallukas asub hooga puhkama ja toob oma suvised seiklused teleekraanile. Suve tõmbab käima pöörane teemapidu, kus kohtab kõikvõimalikke ja -võimatuid karvaseid ning sulelisi. Mis on ideaalse suvepeo õnnestumise saladus? Malluka värvikas perekond teab ja julgeb näidata!

«Malluka sügis» (2018)

Saabuvale sügisele läheb Malluka pere vastu kasvava kõhu ja uute plaanidega. Enne külma on vaja soojustada maja, teha lastega ära õppetükid ning mahutada päevaplaani ka natuke lõbutsemist. Selleks, et see kõik aga toimuda saaks, on eelnevalt vaja moodsate nippide abil kõht paika teipida ja tööd omavahel ära jagada.

«Malluka suvi maal» (2019)

Staarblogija Mallukas pakib sel suvel kaasa oma abikaasa ja kolm last ning kolib internetist välja. Kolib kohe kaugele ehk maale. Kaugele linnamürast ning urbanistlikust meelelahutusest ja hakkab päris töid tegema. Esimese kohana tervitab Marianni pere talu Vana-Võromaal, kus 90% toidust kasvatatakse ise. Näeme kuidas linnalapsed kohanevad eluga, kus toit tuleb maast ning põllu kündmiseks ei kasutata traktorit vaid hobust.

«Superämm» (2012)

Kodumaine 4-osaline võistlussaade selgitab välja Eesti parima ämma! Ämmadest on loendamatult pilkelaule ja krõbedaid anekdoote. Tegelikult saavad enamik miniaid oma ämmadega aga suurepäraselt läbi ja paljude soovijate hulgast pääses meie konkursile viis minia ja ämma paari. Meie ämmadest noorim on 30ndates ja vanim 70-ndates eluaastates, samuti on nad väga erinevad nii taustalt kui elukogemuselt. Nüüd tuleb neil oma ämma-kvaliteeti erinevates elulistes katsumustes tõestada, kusjuures range žürii moodustavad nende endi miniad. Võita saab vaid parim!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles