Rokkbändi Bad Company laulja Brian Howe suri 66-aastaselt

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Brian Howe aastal 2019.
Brian Howe aastal 2019. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Inglise hard rock bändi Bad Company endine laulja Brian Howe suri eile 66-aastaselt.

Howe suri Ameerika Ühendriikides oma Florida kodus südame seiskumise tagajärjel, vahendas People. 2017. aastal sai ta infarkti, kuid tuuritas pärast seda veel edasi ja andis kontserte vähem kui pool aastat tagasi.

Muusiku lahkumise tegi avalikuks kauaaegne sõber ja mänedžer Paul Easton: «Teatame sügava kurbusega, et Brian Howe, armastav isa, sõber ja muusikaikoon, on meie seast enneaegselt lahkunud.»

Howe'i õde Sandie lisas, et valu väljendamiseks on sobivaid sõnu raskeid leida. «Meie pere tahab tänada kõiki kaastunde ja ülevoolava armastuse eest,» lisas naine.

Bad Company on siiani tegutsev rokkbänd, mis tuli kokku 1973. aastal Londonis. Algse koosseisuga anti välja kuus stuudioalbumit, mis olid edukad nii kriitikute kui publiku seas. Bänd lagunes, kuna asutajaliikmed Paul Rodgers ja Boz Burrell läksid omavahel tülli.

Mõned aastad hiljem võtsid Bad Company asutajaliikmed Mick Ralphs ja Simon Kirke kampa Brian Howe'i, kellest sai bändi uus laulja. Howe mängis bändis ka saksofoni. Uues koosseisus tuuritati nii USAs kui Euroopas ning anti välja neli stuudioplaati, neist tuntuim ilmselt 1990. aasta «Holy Water», kus on peal ka laulud «I Can't Live Without You» ja «100 Miles».

Howe lahkus bändist 1994. aasta suvel ning tema asemele tuli Robert Hart. Praegu laulab bändis jälle Paul Rodgers.

Howe on hiljem öelnud, et Bad Companyst lahkumise otsus ei tulnud raskelt. «Asi oli jõudnud punkti, kus keegi ei panustanud enam laulukirjutamisse ja ausalt öeldes mängis bänd ka kontsertidel väga lohakalt. Ma väsisin ära, et pidin kogu töö ära tegema, aga sellega poldud rahul,» rääkis ta.

Bad Companyst lahkumise järel tegeles Howe soolokarjääriga ja andis välja kolm plaati. Tema viimane singel pealkirjaga «Hot Tin Roof» ilmus 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles