Põlva vald tõmbas Taevaskoja autokino plaanile kriipsu peale (1)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Puhkekeskus on Suure-Taevaskoja kaljust 700 meetri kaugusel.
Puhkekeskus on Suure-Taevaskoja kaljust 700 meetri kaugusel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põlvamaal asuv Taevaskoja puhkekeskus kuulutas kolmapäeval välja autokino seansi, mis on korraldaja sõnul saanud paljudelt palavat toetust. Kuna avalikud üritused on keelatud, käsib Põlva vald aga ürituse ära jätta.

Taevaskoja puhkekeskus plaanis laupäeval autokino formaadis näidata «Viimset reliikviat». Korraldaja sõnul oleks üritusel kõik riskid välistatud: autod pargitakse kahemeetriste vahedega ja neist väljuda ei lubata, samuti pole avalikku tualetti. «Kui vabaõhumuuseumid on avatud, triangel käib mänguväljakutel, siis kuidas saab ohtlik olla autokino,» rääkis puhkekeskuse tegevjuht Triinu Vähi Elu24-le.

Põlva vallavanem Georg Pelisaar.
Põlva vallavanem Georg Pelisaar. Foto: Arvo Meeks/Postimees

Põlva vallavanem Georg Pelisaar ütles aga korraldajatele, et tegu on avaliku üritusega, mis pole eriolukorra ajal lubatud. «Meelelahutusasutuse puhul sõltub selle lugemine avalikuks või mitteavalikuks kohaks sellest, kas tegemist on avalikkusele avatud üritusega või näiteks erapeoga, kuhu külastajad pääsevad kutsete alusel,» selgitas Pelisaar korraldajatele saadetud kirjas.

Kuna puhkekeskus on vallavolikogu määruse järgi avalik koht, teatas Põlva vallavalitsus, et eriolukorra lõpetamise või kinokeelu muutmiseni ei tohi Taevaskojas autokino seanssi korraldada.

Korraldaja sõnul ei saa kõiki üritusi aga ühe puuga võtta. «Ükski põhjendus ei ole loogiline ja selle otsuse taga ei ole mõistlikud põhjendused. Võetakse ära ohutu ja mõistlik võimalus midagi teha? Meie soov ei ole teha ilmselgelt võimatut asja, see on hetkeolukorras täiesti mõistlik,» ütles Vähi.

Korraldaja ei nõustu ka sellega, et tegemist oleks avaliku üritusega. «Igal teisel ajal ei vajaks see kino luba, lubamatu on seda meilt hetkel nõuda,» ütles Vähi ning lisas, et võimalus on muuta üritus kinniseks: kutsed saavad need, kel broneering tehtud. «Kindlasti ei tohiks seda ära jätta, huvi on nii suur.»

Vähi sõnul on ta terve päev saanud toetuskõnesid ja -kirju inimestelt, kes ideed kiidavad.

Valitsus otsustas neljapäeval, et alates 15. maist on lubatud korraldada autokino seansse ja autokontserte. Taevaskoja kinoseanss oleks pidanud toimuma 9. mail. Reedel kinnitas korraldaja, et üritus lükatakse edasi järgmisse nädalasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles