TRAAGILINE OLUKORD ⟩ Hiinlane avastas aastaid kadunud isa TikToki kontolt, mis kasutab räämas eakat jälgijate kogumiseks

Elu24
Copy
Kodutu tänaval magamas. Pilt on illustratiivne.
Kodutu tänaval magamas. Pilt on illustratiivne. Foto: AP / Scanpix / Kuvatõmmis / Elu24 kollaaž

Ligi kümme aastat oma eakat isa otsinud hiinlane avastas TikToki rakendusest konto, millele on postitatud kümneid kaadreid räämas välimusega kodutust. Hiinlane usub, et tegu on tema kadunud isaga, kuid konto omanik eirab poja palveid, vahendab Daily Star.

Hiina TikToki rakenduses (mis kannab seal nime Douyan) on registreeritud ligi neljakümne videoga konto. Enamus postitusi on pühendatud räämas ja määrdunud välimusega eakale mehele, kelle elutingimused on väga halvad. Kodutut jäädvustab teadmata isik, kes palub postituste pealkirjades enda kontot jälgida. Lisaks väidab konto omanik, et ta kasutab pensionäri hooldamiseks enda raha, ning mehel ei ole pere ega lapsi.

Südantlõhestavatest postitustest koosnev konto on kogunud tuhandeid vaatamisi, ning ühel päeval nägi kontot ka härra Long. «Sugulane komistas selle otsa ja arvas, et mees nägi välja nagu mu isa, ning saatis selle mu naisele,» rääkis Long, kes pärast konto nägemist on veendunud, et tegu on tema üheksa aastat teadmata kadunud isaga.

«Me oleme teda nii kaua otsinud. Ta on kindlasti mu isa. Nii palju ma tean.» Tema väitel on TikToki kontol jäädvustatud 71-aastast Long Jiamingi, kes läks kaduma 2011. aastal. Long tundis oma isa ära tema laubal oleva armi järgi. Nii kontol näidatud mees kui ka Longi isa on mõlemad vasakukäelised.

Kontole postitatud klippide põhjal tundub, et mees elab ilmselt kõnniteel ja toidab end mäenõlvalt leitud jääkidega. Kuigi konto omanik väidab, et hooldab kodutut oma rahadega, kardab poeg, et ta kasutab tema isa hoopis ära. 

«Võib-olla kasutab ta mu isa oma jälgijate kasvatamiseks,» sõnas meeleheitel Long, kes on proovinud oma isa koju tuua. Küll aga ei vasta konto omanik poja palvetele, ning praeguseks ei ole ka ligi 14 000 kommentaari viimase postituse all, mis kutsuvad perekonna sõnumitele vastama, olukorrale lahendust toonud.

«Ma tulin töölt ära, et teda otsida. Mu isa on väga aus mees. Ta ei räägi mandariini keelt ja on kirjaoskamatu. Ta pea on veidi aeglasem võrreldes kõigi teistega,» kirjeldas Long, ning lisas, et on konto omanikule jätnud mitmeid sõnumeid, kuid pole ikka vastust saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles