FOTOD ⟩ Rootsi hokilegend tegi 16 nädalaga oma kehaga täiusliku ime

Elu24
Copy
Rootsi hokikoondis. Pilt on illustreeriv.
Rootsi hokikoondis. Pilt on illustreeriv. Foto: Joe Toth for OIS via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran/Scanpix

Kaal näitas 105 kilogrammi, kui Rootsi jäähokilegend Anders Carlsson 16 nädalat tagasi selle peale astus. Talle ei meeldinud silmaotsastki, mida ta nägi. 

Rootslasele ei meeldinud ka see, milline ta välja nägi. Tema välimus oli tippspordi tegemise aegadest kõvasti muutunud. Oli käes aeg muutusteks. Ja suurteks muutusteks.

«Mulle tundus, et pean midagi oma tervise heaks ette võtma. Kohtusin Challe Berglundiga ja nägin, mida tema oli oma kehaga ette võtnud ja seda suhteliselt lühikese aja jooksul. Otsustasin härjal sarvist haarata ja trenni tegema hakata, mis seal siis ikka, rääkis Carlsson Rootsi väljaandele Aftonbladet antud usutluses. 

Carlssoni «enne ja nüüd» fotosid saad vaadata siit.

Rootsi koondise endine superstaar Charles Berglund oli 16 nädalaga end imetabasesse vormi vintsutanud. 

Nii võttis ka Tre Kronori hokitiimi legend Carlsson vastu väljakutse käia kuueteist nädala jooksul «põrgust läbi». Programm oli julm, see tähendab ülimalt ranget dieeti. Süsivesikud on keelatud, teha tuleb kaks trenni päevas. Üks oli jõutrenn ja teine keskendus vastupidavusele. 

«Tegelikult on see lihtne programm, selleks peab sul aga piisavalt aega olema. Võtmesõnaks on planeerimine, samuti peab toitumisega vaeva nägema, et kõik oleks täpselt paigas,» rääkis 59-aastane Carlsson.

Carlsson rääkis enne rajut ettevõtmist oma plaanidest ka endistele hokimängukaaslastele, nood arvasid, et endine tähtmängija ebaõnnestub. Nad eksisid. 

«Olen tuntud selle poolest, et olen kõva sell ja alla ei anna, vähemalt esimesena mitte.» 

16 nädalaga võttis Carlsson alla 24 kilogrammi, rasvaprotsent oli langenud 39 protsendilt kümnele. Vööümbermõõt vähenes 117 sentimeetrilt 92 sentimeetrile. 

«Eesmärk oli kaotada kilo nädalas. Ja ma tegin seda! Grupis, kellega koos seda tegin, oli hea fiiling. Ilma grupi toetuseta ei oleks asjad nii hästi läinud!»

«Mul on uus keha. Sellel on eelmise keha ees mitmeid eeliseid. Näiteks magan paremini, golifilöögid on kiiremad ja kontrollitumad ja keskendumisvõime on paranenud. Aga armastan kartuleid ja kavatsein neid nüüd süüa palju. Olen selle välja teeninud.»

Carlsson on dieediga lõpparve teinud, kuid samuti on ta lõpetanud diivanil vedelemise ja külili asendis rämpstoidu söömise. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles