Rootsi kõrgushüppelegend on leidnud eluarmastuse

Elu24
Copy
Rootsi kõrguhüppaja Kajsa Bergqvist võistlse karjääri jooksul mitmel korral ka Eestis.
Rootsi kõrguhüppaja Kajsa Bergqvist võistlse karjääri jooksul mitmel korral ka Eestis. Foto: Liis Treimann/Scanpix

2008.aastal aktiivse sportlaskarjääri lõpetanud Rootsi kõrgushüppaja Kajsa Bergqvist on leidnud eluarmastuse.

43-aastane Bergqvist rääkis hiljutises telesaates Rootsi TVs, et kuigi hoolitseb oma vormisoleku eest, ei kavatse ta enam kunagi kõrgust hüpata. Isegi mitte ajaviiteks.

«Ma ei hüppa enam iilagi kõrgust, korra proovisin ja siis tundus, nagu poleks ma kunagi varem seda ala teinud. See tunne oli kohutav. Kehvad hüpped pole minu jaoks,» rääkis suurvõistlustelt kulda ja karda võitnud rootslanna.

Bergqvist oli 2004. aastal raskelt vigastatud. Just aasta enne Helsingi kergejõustiku MMi. «Tõusin diivanilt, võtsin kargud, kõndisin autoni ja sõitsin trenni jõusaali tegema. Ma polnud varem kunagi nii keskendunud olnud. Harjutasin maniakaalselt,» sõnas rootslanna. Keskendumine ja raske treening said vääriliselt tasustatud, Bergqvist võitis 2005. aastal Helsingi MMil kõrgushüppes kuldmedali tulemusega 202 sentimeetrit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kajsa Bergqvist (@kajsabertha) on

Uus armastus

Bergqvist rääkis, et on praegu õnnelikum, kui ei kunagi varem. «Olen alati endalt palju nõudnud, ka pärast sportlase teekonna lõppu, see on probleeme tekitanud. On ka palju tagaslööke olnud, kuid praegu olen väga õnnelik,» ütles Bergqvist.

Õnnetunde taga on uus armastus, 32-aastane Josefin Holmqvist. 

«Õhel õhtul olime pidutsemas, otsustasime, et saadame sõpradele peolt väikese musipildi. Sealt see alguse sai. See polnud vaid suudlus, vaid hoopis midagi muud. Olime mõlemad üllatunud, sest olime lihtsalt sõbrad juba varem. Aga see oli nii hea tunne, lihtsalt fantastiline,» rõõmustas ekskõrgushüppaja.

Paar planeerib avada kodustele toitudele spetsialiseerunud restorani.

«Temaga seda teha oleks lihtsalt täuslik. Täuslik on teha neid asju, mida tahad, inimesega, kellega sa seda teha tahad.»

Bergqvist abiellus tuntud Rootis näitleja Måns Herngreniga 2007. aastal, 2011. aastal nad lahutasid. Pärast seda on Bergqvisti ellu kuulunud vaid naised. Ta sõbrustas Kristina Norrbyga, kuid abiellus seejärel 2016. aastal Hanna Havnega. Nüüd tuksub kõrgushüppelegendi süda Holmqvistile. 

Viimase suurvõistluste medali - pronksise autasu sai Bergqvist kaela kodusel Götebrogi EMil 2006. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles