Serbia tennisekuninga ema: oli aegu, kus meil polnud leivaraha

Elu24
Copy
Pärast igat matši tänab Djokovic Jumalat. Foto on tehtud Dubais 28. veebruaril pärast mängu prantslase Gael Monfilsiga.
Pärast igat matši tänab Djokovic Jumalat. Foto on tehtud Dubais 28. veebruaril pärast mängu prantslase Gael Monfilsiga. Foto: Thaier Al-Sudani/Reuters/Scanpix

«Novak usub Jumalat, nagu minagi. Ta usub, et on väljavalitu. Iga hommik algab ja päev lõpeb palvetega. Ta kannab risti, mis toob talle õnne ja rahu,» ütles Serbia tennisisti Novak Djokovici ema Dijana Djokovic.

17-kordse suure slämmi turniiri võitja Djokovici tee tippu pole olnud kerge. Maailma esireketi ema rääkis videointervjuus Blic online`ile, et oli aegu, mil nad pidid tundma tühja kõhtu.

 «Mäletan, et töötasime abikaasaga mõlemad Kopaoinikus (kohake Kosovo-Serbia piiri lähedal, mida NATO väed 1999. aastal jõhkralt pommitasid), hommikuti ärgates oli meie põhimureks, et leib lauale saada - kas kõhtu ikka saab midagi. Palgast jätkus vaid üüri tasumiseks. Olime meeleheitel. Aga kui sul on siht silme ees, siis mingil moel rabeled sa igast olukorrast välja ja lõpuks sa selle ikkagi saavutad. Tänu Jumalale. Arvan, et olime perena äärmiselt vaprad.»

Dijana meenutas, et Novaki tennisekarjääri jaoks oli alguses kogu aeg rahast puudus.

Koostöö maffiameestega

«Selleks, et kuidagi vee peal püsida ja poega toetada, ei olnud muud väljapääsu, kui raha laenata. Minu abikaasa Srdijan võttis laenu inimestelt, kes tegelesid ebaseadusliku äriga. Muidugi soovisid nad raha tagasi saada ülikõrge intressiga. Mu mees oli nagu orav rattas, see oli väga stressirohke aeg. Raha tuli laenata, et vanu võlgu tagasi maksta. Ja siis uuesti laenata, et poeg saaks tennist mängida. Laenuandjad nägid, kuidas meil raha vaja on, ja seda enam tõstsid nad intresse. Võtsime laenu, et Novak saaks juunioride Roland Garrosele mängima minna, laenuintess kasvas kohe hoobilt 10 protsendilt 15-le. Aga mida me oleks pidanud tegema, teist väljapääsu polnud.»

Serbia tennisehiilguse Novak Djokovici vanemad Dijana Djokovic ja Srdjan Djokovic pojale kaasa elamas. Aasta 2010 US Openi poolfinaal Šveitsi legendi Roger Federeri vastu.  
Serbia tennisehiilguse Novak Djokovici vanemad Dijana Djokovic ja Srdjan Djokovic pojale kaasa elamas. Aasta 2010 US Openi poolfinaal Šveitsi legendi Roger Federeri vastu.  Foto: NICK LAHAM/AFP/Scanpix

Isa otsis sponsoreid nagu hull

«Srdjan kulutas tuhandeid tunde ja koputas sadadele ustele, et Novakile sponsoreid leida. Ta pakkus sponsorluseks erinevaid variante, ka Novakisse investeerimisvõimalust. Kuid teda ei kuulatud - valesti tehti, nüüd oleks nad tõenäoliselt teeninud miljoneid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles