POLITSEI VIDEO ⟩ Purjus välismaalane korraldas Nõmmel hullumeelse tagaajamise

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Politsei ajas hiljuti Nõmmel taga kihutavat autojuhti ja hiljem selgus, et mees oli tagatipuks ka purjus.
Politsei ajas hiljuti Nõmmel taga kihutavat autojuhti ja hiljem selgus, et mees oli tagatipuks ka purjus. Foto: Kuvatõmmis Facebookist / Liiklusjärelvalvekeskus

Nõmmel uljalt kihutanud roolijoodik väitis politseile, et tema ei ole autot juhtinud. 

Mai alguses sai Lääne-Harju politseijaoskonna patrull Nõmmel patrullides kahelt naiselt info, et piirkonnas liigub kahtlase sõidustiiliga sõiduk, teatas liiklusjärelevalve Facebookis. 

«Infot kontrollides märgati peatselt ka sõidukit ja sõidukile antud peatumismärguannet juht eiras,» lisas keskus teates.

Mõne aja pärast juht siiski peatus ja kontrollimisel selgus, et sõidukit juhtis välisriigist pärit 24-aastane mees, kes igasugusest koostööst politseiga keeldus ja väitis, et pole üldse sõidukit juhtinud.

«Muinasjuttude» rääkimine siiski menetlust ei takistanud ja haiglas võetud analüüside tulemustest selgus, et alkoholisisaldus autot juhtinud mehe organismis oli nii suur, et alustada tuli kriminaalmenetlust.

Harju maakohtu otsusega mõisteti lühimenetluse korras varem karistamata mehele 30 päeva vangistust ja lisakaristusena Eestist väljasaatmine koos sissesõidukeeluga viieks aastaks. Lisaks tuleb mehel tasuda ka kriminaalmenetluse kulud.

«Täname neid inimesi, kes oma tähelepanekuid ka politseiga jagavad. Tänu teile on liikluses oluliselt turvalisem,» lisas liiklusjärelevalvekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles