FOTOST DIAGNOOSINI ⟩ Kummaline foto pisitütrest tegi inglanna väga murelikuks

Elu24
Copy
Inglanna Shelby koos oma pisitütre Dela-Rose'iga.
Inglanna Shelby koos oma pisitütre Dela-Rose'iga. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Doveri külas, Inglismaal, elavad 26-aastased Shelby ja Ryan said 2019. aastal lapsevanemateks. Mõlemad arvasid, et nende tütar sündis kõõrdsilmsena, kuid üks kummaline foto tõi ilmsiks midagi muud, vahendab Mirror.

Uhkete vanematena tegid inglased Shelby ja Ryan, oma tütrest, Dela-Rose'ist, pärast sündi ohtralt pilte. Ühel päeval otsustas Shelby pärast rinnaga toitmist tütrest ühe armsa pildi teha, kuid foto tegi ema hoopis murelikuks.

«Tegin pilti telefoniga ega mõistnud, et olin välgu peale jätnud, siis nägin foto pealt, et tema parem silm oli punane, aga vasakul oli imelik valge kuma,» kirjeldas Shelby tütrest tehtud kummalist fotot.

«Arvasin alguses, et see oli lihtsalt välk ja vale nurk, kuid olin samal ajal mures tema kõõrdsilma pärast, ning olin selle kohta palju lugenud.»

Nii kõõrdsilma kui kummalist fotot arvesse võttes läksid murelikud vanemad perearsti juurde, kes saatis nad edasi optiku juurde, kes suunas nad omakorda silmaarsti poole.

Shelby meenutas silmaarsti esimest vastuvõttu ning tunnistas, et arstile tekitas muret just pisitütrest tehtud foto.

«Kui ma mainisin välguga tehtud fotot, ja valget kuma tema vasakus silmas, muutus silmaarst murelikuks,» rääkis Shelby. 

Siis said lapsevanemad diagnoosi – võrkkestakasvaja. Pärast mõningaid teste anti Shelbyle ja Ryanile kaks valikut.

«Võimalus oli eemaldada tema vasak silm või keemiaravi [...], mis ei oleks tema nägemist päästnud.»

«Teadsime, et me pidime tema silma eemaldama, et vähi levikut peatada. Tahtsime, et see oleks läinud. See oli nii suur ja raske otsus, kuid me teadsime, et see oli parim,» kirjeldas Shelby.

Väikese Dela vasak silm eemaldati kahetunnise operatsiooni käigus, kui ta oli kõigest viiekuune. Pärast operatsiooni võetud vereproovidega saadi kinnitust, et vähk ei olnud edasi levinud. Õnneks ei olnud Dela puhul tegu geneetilise haigusega, mis tähendab, et tema paremat silma ei tohiks sama haigus ohustada. 

Veebruaris sai Dela endale ka silmaproteesi ehk kunstsilma, mis koroonaviiruse tõttu saadeti neile postiga. «Me peame seda kord nädalas välja võtma ja seebiveega pesema, siis tagasi panema, mis talle eriti ei meeldi, aga ta on sellega harjumas,» lisas ema lõpetuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles