Hendrik Sal-Saller: kuhugi telefoni lällamine ei ole minu rida

Elu24
Copy
Hendrik Sal-Saller.
Hendrik Sal-Saller. Foto: Madis Sinivee

Juba sel reedel annab ansambel Smilers Tallinna lauluväljakul üle pika aja esimese kontserdi ja see saab olema vägagi omapärane. 

15. mail avatakse Apollo Autokino ja Smilers annab selle laval Eesti esimese autokontserdi. «Ma tõesti ise ka imestan, et see kõik nii kiiresti juhtub,» lausus Hendrik Sal-Saller «Ringvaatele» antud intervjuus. «Tavaliselt tead oma plaane pool aastat või aasta ette. Nüüd sain ma sajaprotsendilise kinnituse põhimõtteliselt tegelikult täna (teisipäeval – toim.) hommikul.»

Lauluväljakule rajatud autokinno mahub 200 autot. Iga autokond saab kontsertii kuulata läbi FM-sageduse ja heli oma autoraadiost ise reguleerida ning bändi näeb rahvas läbi oma tuuleklaasi. Autosse on lubatud korraga kaks inimest või pere. Piletid tuleb osta eelmüügist, sest kohapeal mingisugust piletimüüki ei toimu. «Kõik on jubedalt kontaktivaba ja metsikult turvaline. Autost tohib kontserdi ajal välja minna ainult WC-sse või kui on mingi tervisejama,» seletas mees.

Välismaal on sarnaseid ettevõtmisi juba varem olnud, ent Eestis tehakse sellist asja esimest korda. «Me ei tea, kuidas Eestis elu edasi läheb – võib-olla neid rohkem enam kunagi ei tule. Ongi tore proovida ja katsetada,» nentis Sal-Saller.

«Mul on kohutavalt hea meel,» tunnistas rokkar, kes pole märtsi algusest saati laval olnud ega oma bändikaaslasi näinud. «Me oleme teinud videokohtumisi ja rääkinud niisama bändiasju, aga pole reaalselt vahepeal teineteist näinud, mängimisest rääkimata. Eks igaüks kodus ikka harjutab natuke ja eks ma kraaksun ka seal veidi.»

Erinevalt paljudest teistest Eesti artistidest, pole Smilers veebikontserte andnud. «Mind ei ole võlunud see trussarite väel koitsas kontserdi andmine. See ei ole see point. Ma võin seal mängida, aga miks ma peaksin seda tegema,» seletas muusik. «Kuhugi telefoni lällamine ei ole minu rida. Ma ei ütle muidugi, et see vale on – see pole lihtsalt minu teema.»

«Minu tee on alati publikuga vahetu suhtlemine ja mis need veebikontserdid siis tegelikult nii erilised on? Televisioonist on kontserte näidatud eluaeg nii palju kuni televisioon olemas on olnud. See, et sa näitad seda telefonist või vaatad seda telefonist – see ei ole minu jaoks nii uudne,» lisas ta.

Juuli ja august on Smilersil ära planeeritud juba aasta aega ja neid kontserte pole neile jõutud veel ära öelda. «Juuni kukkus tasapisi kõik ära, juulis on ära öeldud üks asi, aga selle asemel on kolm uut asemele tulnud. See pole ka väga hull. Ma lihtsalt loodan, et kõik läheb paremuse poole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles