PILDID JA VIDEO Viirushaiguse Covid-19 seljatanud venelanna pääses haiglast oma 100. sünnipäeval

Inna-Katrin Hein
Copy

Venemaal Moskvas paranes 100-aastane naine koroonaviiruse tekitatavast viirushaigusest Covid-19, olles seal esimene nii eakas paranenu.

Pelageja Pojarkova lubati haiglast koju 13. mail, mil ta sai 100-aastaseks, teatab afp.com.

Venemaa televisioon näitas, kuidas Pojarkova haiglast lahkus. Ratastoolis naist ümbritsesid arstid ja ajakirjanikud, ta kandis maski ja talle oli kingitud sünnipäeva puhul kimp punaseid roose.

Naine pandi kiirabiautosse ja sõidutati koju.

Venemaal Moskvas paranes 100-aastane Pelageja Pojarkova viirushaigusest Covid-19
Venemaal Moskvas paranes 100-aastane Pelageja Pojarkova viirushaigusest Covid-19 Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Arstide teatel sai Pojarkova koroonaviiruse nakkuse ühes teises Moskvas haiglas, kus ta südameprobleemide tõttu ravil oli. Pärast seda, kui ta koroonaviiruse test osutus positiivseks, viidi naine Moskva Ajukeskusse, kus tavaliselt ravitakse infaktipatsiente, kuid koroonapandeemia ajal ka Covid-19 patsiente.

Haigla teatel on Pojarkova Venemaal esimene nii eakas inimene, kes on paranenud viirushaigusest Covid-19.

«Ilmnes, et ta on väga tugev ja ta ei andnud alla,» ütles Moskva Ajukeskuse tegevjuht Vsevolod Beloussov. Ta lisas, et naine sai tavapärast Covid-19 ravi, ta ei vajanud intensiivravi ega hingamisaparaati.

Moskvas sündinud Pelageja Pojarkova elab koos oma tütre ja väimehega, kes tema eest hoolitsevad. Ta abikaasa hukkus Teises maailmasõjas ja ta jäi väikese lapsega üksinda.

Venemaal on koroonaviirus diagnoositud 242 000 inimesel, viirushaiguse tagajärjel on surnud üle 2200 inimese ja paranenud on 48 000 inimest.

Maailma terviseorganisatsiooni WHO arvates ei ole Venemaa edastanud koroonaviirusse nakatunute ja viirushaiguse tagajärjel surnute kohta õigeid andmeid.

Venemaa on teatanud, et miljoni elaniku kohta on 13 koroonasurma, samas maailmas on keskmiselt 36 koroonasurma. Arvatakse, et tegelik koroonasurmade arv on Venemaal ametlikest andmetest kolm korda suurem.

Venemaal on hakatud koroonapiiranguid tühistama ja tavapärast elu taastama. Inimesed pidid 12. mail taas tööle minema. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles