Britid rõõmustavad Tallinn Music Weeki toimumise üle

Elu24
Copy
Tallinn Music Week
Tallinn Music Week Foto: Madis Sinivee

Briti muusikaväljaanded, sealhulgas ka mainekas ajakiri NME, kajastavad rõõmusõnumit, et samal ajal, kui Suubritannia on n-ö lukku pandud, toimub Eestis rahvusvaheline festival Tallinn Music Week.

Eriolukorra tõttu lükati 25.-29. märtsile plaanitud Tallinn Music Week esialgu augustisse, kuna aga suurematele suvistele tõmmati hiljuti kriips peale (Loe lähemalt SIIT), sattusid ka uued kuupäevad ootamatult küsimärgi alla. Eile teatasid korraldajad, et valitsuse kehtestatud leevendusmeetmed võimaldavadki ürituse siiski suve lõpus läbi viia ning rõõmuhõiskeid kostus nii siin kui ka mujal. 

«Kui paljud riigid pole veel avalike ja eriti just siseruumides toimuvate ürituste keeldu tühistanud, siis Tallinn Music Week teatas, et augustisse planeeritud üritus toimub,» jagas suurepärast uudist ka Londonis baseeruv muusikaleht The Line of Best Fit.

«Koronaviiruse suhteliselt madal levik Eestis on viinud piirangute leevenemiseni,» kirjutab NME. «Sel nädalal avati riigis muuseumid ja galeriid. Alates reedest (15. mai) on lubatud autoüritused, pealtvaatajateta spordisündmused võivad toimuda aga alates esmaspäevast (18. mai).»

Viimane raport hoiatas, et Suurbritannia iseseisvaid muusikafestivale on ähvardamas suur oht. Kuna koroonakriisi tõttu on paljud korraldajad olnud sunnitud oma plaane sel aastal tühistama, ei pruugi neil kriisi lõppedes enam mingit tulevikku olla.

Tallinn Music Week 2020

TMW muusikaprogramm koosneb 27.–29. augustile jaotatud eraldi kontserdiõhtutest Tallinna klubides ja kontserdisaalides ning on kohandatav vastavalt otsuses sätestatud piiranguile, mille kohaselt võib väliüritusi pidada kuni 1000 inimesele ja siseruumides toimuvaid üritusi kuni 500 inimesele. Samuti on võimalik korraldada TMW konverentsi ja tasuta linnaprogrammi piiratud mahus üritusi. Kõigi programmiosade formaati kohandab festivali korraldustiim vastavalt leevendustega kaasnevatele eritingimustele, järgides ühtlasi kõiki antud perioodil kehtivaid reegleid, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist. Rahvusvahelise festivalina arvestatakse mitte ainult sellega, mis toimub Eestis, vaid ka olukorraga välisriikides.

Peakorraldaja Helen Sildna sõnul on TMW kenasti kohandatav nõutud reeglitele, kuna festivali üritused toimuvad üle linna erinevates asukohtades. «Üks olulisemaid eesmärke me tiimi jaoks on mõelda läbi, kuidas tänavune TMW saab olla maksimaalselt kasulik Eesti artistidele ja muusikasündmusi teenindavale ökosüsteemile helirendifirmadest hotellideni. Juuli ja august annab võimaluse kogu kultuurivaldkonnale ja sündmuskorraldajatele näidata üles vastutustundlikku nutikust ning tõestada, et suudame väärtust ja uut kvaliteeti pakkuda ka keerulistes oludes.»

26.–30. augustil toimuva TMW 2020 kavas on kolmepäevane muusikaprogramm, konverents EKAs, linnafestivali üritused ja eriprogramm Paldiski Pühapäev. Piirangutega seotud muudatused festivali korralduses avalikustatakse juunikuus.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles