Ukraina vokaalime tuleb taas Viljandisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lauluvirtuoosid käisid Viljandis viis aastat tagasi.
Ukraina lauluvirtuoosid käisid Viljandis viis aastat tagasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärimusmuusika aidas laulab 21. jaanuaril ManSound, vokaalsekstett Ukrainast.


Kontserdil kõlavad parimad palad maailma džässiklassikast. Et tema repertuaaris on ka rahvalaulutöötlusi, nimetatakse ManSoundi tihti etno-džässansambliks.



Viisteist aastat tegutsenud ansambli rajas Kiievis Vladimir Mihnovetski. Kõik liikmed on muusikalise kõrgharidusega professionaalid.



ManSound esindab inimhääle mitmekülgsust. Lauljate hämmastavad vokaalsed võimed ja emotsionaalsus on põhjus, miks ansambel osaleb sageli rahvusvahelistel džässifestivalidel ning tema kontserdigraafik on tihe.



Eestis annab ManSound viis kontserti, lisaks Viljandile Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis. Siinne kontsert leiab aset muusikute soovil ja kujuneb kindlasti väga emotsionaalseks. 2004. aastal tegi ManSound oma esimese Eesti turnee ning 5. oktoobril Viljandi kultuurimajas antud kontserdile järgnenud ööl suri ansambli juht Vladimir Mihnovetski.



Vokaalsekstetis ManSound laulavad Juri Romenski, Vladimir Suhin, Vladimir Tartš, Sergei Hartšenko, Vjatšeslav Rubel ja Ruben Tolmašev.



Kontserdi korraldab Muusika Viljandi Büroo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles