VIDEO Prantsuse tuntud sarimõrvade ekspert osutus petturiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantslane Stephane Bourgoin.
Prantslane Stephane Bourgoin. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Prantsusmaal sarimõrvade eksperdiks peetud Stephane Bourgoin tunnistas hiljuti, et on oma väljaõppe, oskuste, teadmiste ja elu kohta valetanud.

67-aastane Bourgoin on kirjutanud sarimõrvarite teemal kümneid menukaid raamatuid ja esinenud paljudes dokumentaalsaadetes, teatab theguardian.com.

Prantslane väitis aastaid, et õppis USAs Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) akadeemias Virginias Quanticos. Samuti kuulus ta väidete hulka, et on intervjueerinud 77 sarimõrvarit ning kohtunud üheksa inimese mõrva eest eluaegse vangistuse saanud sektijuhi Charles Mansoniga.

Bourgoini väite kohaselt tappis sarimõrvar 1976. aastal ta noore abikaase Eileeni.

Tuntud sarimõrvade eksperdiga seoses lahvatas skandaal aasta alguses, kui ühendus nimega 4e Oeil (Neljas silm) hakkas Youtube’i panema videoid, milles süüdistas Bourgoini valetamises. Youtube küll eemaldas videod, kuid need on seni selle organisatsiooni leheküljel.

Bourgoin tunnistas nüüd mitmes intervjuus ja oma Instagrami leheküljel, mis on nüüdseks suletud, et ta valetas oma elu ja oskuste kohta.

Prantslane teatas, et ei ole kunagi õppinud Quanticos ega kohtunud mõrvarist sektijuhi Charles Mansoniga. Samuti ei ole ta intervjueerinud rohkem kui 70 sarimõrvarit, vaid ainult mõnda neist.

USA mõrvar ja sektijuht Charles Manson, kes suri 19. novembril 2017 California Bakersfieldi vanglas. Pildil paremal on ta 1969. aastal pärast arreteerimist, vasakul vanemaealisena vanglas.
USA mõrvar ja sektijuht Charles Manson, kes suri 19. novembril 2017 California Bakersfieldi vanglas. Pildil paremal on ta 1969. aastal pärast arreteerimist, vasakul vanemaealisena vanglas. Foto: /AP/Scanpix

Ka tema lugu sarimõrvari käe läbi elu kaotanud abikaasa kohta ei pea paika.

Väljaande Le Parisien andmetel oli Bourgoni kallim Susan Bickrest USAs Floridas ettekandja. Nad tutvusid seal 1975. aastal, kui naine oli 24-aastane ja jõudsid kohtuda vaid 5–6 korda, seejärel naine tapeti.

Ettekandja tappis tõesti sarimõrvar, 41-aastane Gerald Stano, kes mõrva üles tunnistas. Kokku tappis see sarimõrvar 41 naist ja ta hukati 1998.

«Minust oli väga rumal niimoodi käituda. Liialdasin ja kaunistasin oma elu, kuna mul oli tunne, et mind ei võeta kunagi omaks ja mind ei armastata,» teatas kõiki ninapidi vedanud prantslane.

End sarimõrvade eksperdiks tituleerinud mehe sõnul tahtis ta oma valed juba kolm aastat tagasi päevavalgele tuua, kuid tal nappis selleks julgust.

Bourgoni sõnul vajab ta psühholoogi abi, et oma valeväidetest vabaneda.

«Kui keegi oleks mu raamatuid ja esinemisi kriitilise pilguga vaadanud, siis oleks olnud kohe aru saada, et neis oli palju küsitavusi. Palun vabandust, et paljudele valetasin,» teatas prantslane.

4e Oeil teatas, et nende uurimine kandis vilja, sest nad tõid päevavalgele Prantsusmaal asjatundjaks peetud mehe valed.

«Ta võis valetamise üles tunnistada, kuid meie arvates ei teinud ta seda ausalt ning temalt võib veel midagi oodata. Igatahes ei ole ta kindlasti sarimõrvade ekspert ja teda ei tohiks enam sellena esitleda,» teatas Bourgoni elu uurinud ühendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles