Koroona tõttu suletud Yellowstone’i rahvusparki läinud naine kukkus geisrisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Keelusilt Yellowstone'i rahvuspargi Old Faithful geisri juures
Keelusilt Yellowstone'i rahvuspargi Old Faithful geisri juures Foto: Christopher Cauble/REUTERS

Ameerika Ühendriikides asuv Yellowstone’i rahvuspark, mis on maailma vanim, suleti külastajatele 24. märtsil koroonapandeemia tõttu.

See ei takistanud ühel naisel salaja sinna minemast ja tegema endast kuulsa Old Faithful geisri juures selfisid, teatab time.com.

Selfide tegemine lõppes sellega, et naine libises ja kukkus kuuma vee ja auruga geisrisse, saades raskelt põletada. Ta sai siiski ise geisrist välja ja istus autosse, et haiglasse sõita.

Naine oli jõudnud sõita 80 kilomeetrit, kui Yellowstone’i pargivalvurid ta Mammoth Hot Springsis kinni pidasid, sest ta oli rikkunud parki sisenemise keeldu. Kuna aga valvurid nägid, et ta on põletada saanud, siis transportisid nad ta päästehelikopteriga Idaho Fallsi põletushaavakeskusse.

Yellowstone’i rahvuspargi esindajad ei avaldanud naise nime ega ka seda, millised olid ta põletused.

Yellowstone’i ja Grand Tetoni rahvuspark plaanitakse külastajatele avada lähiajal. Mõlema rahvuspargi esindajad hoiatasid, et õnnetuste vältimiseks tuleks külastajatel liikuda mööda ettenätud turvalist teed.

Yellowstone’is on ka varem õnnetusi aset leidnud, kuna inimesed ei liigu ohututel liikumisteedel.

2016. aastal külastas rahvusparki Oregonist Portlandist pärit 23-aastane Colin Scott koos oma õega. Nad lahkusid ettenähtud teelt ja suundusid kuumaveeallikate juurde, kus oli hoiatussilt, et tegemist on väga kuuma veega.

Üks Yellowstone'i rahvuspargi kuumaveeallikatest
Üks Yellowstone'i rahvuspargi kuumaveeallikatest Foto: MARK RALSTON/AFP/Scanpix

Scott tahtis käega katsuda, kui kuum vesi on, kuid libises ja kukkus kuumaveeallikasse, mille vesi oli keemispiiril ja väga happeline. Päästjad leidsid mehe pooleldi keenud ja lagunenud surnukeha, kuid kuna tekkis äikesetorm, siis tuli neil ta surnukeha äratoomine katkestada.

Kui päästjad järgmisel päeval tagasi läksid, siis oli surnukeha peaaegu täielikult lagunenud. Leiti vaid mehe rahakott ja jalatsid.

Yellowstone'i rahvuspark asub Ameerika Ühendriikides Wyomingi, Montana ja Idaho osariigi alal. See asutati 1872. aastal ja on maailma esimene rahvuspark. 

8987 ruutkilomeetri suurune park on saanud nime Yellowstone'i jõe järgi, mis voolab läbi rahvuspargi.

Yellowstone'is on umbes 300 geisrit ja ligikaudu 10 000 kuumaveeallikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles