PARADIIS VÕI PÕRGU ⟩ Karantiin jättis Briti naise mitmeks kuuks lõunamere saarele lõksu

Elu24
Copy
Kuuajasest reisist on saanud üsna äärmuslik kogemus.
Kuuajasest reisist on saanud üsna äärmuslik kogemus. Foto: Natalie Poole Instagram

Kuuks ajaks Tai ranniku lähedale saarele sukeldumist õpetama läinud Natalie on siiani koos väikese grupiga saarel lõksus, toitu on napilt ning viisad ammu kehtivuse kaotanud.

Briti vabatahtlik on nüüdseks olnud keset Bengali lahte lõksus kaks kuud. Lõppu sel seiklusel aga veel ei paista, kirjutab BBC.

Kyun Pilale läinud skuba-instruktor Natalie Poole reisis sinna üsna hilja, 19. märtsil. See maksis päris karmilt kätte. Naine on saarel juba kaks kuud elanud koos 4-liikmelise üle maailma kokku tulnud rühmaga.

Kyun Pila saar
Kyun Pila saar Foto: Google Maps

Tai naaberriigile Myanmarile kuuluv saar asub rannikust ligi 40 kilomeetri kaugusel. Kohe Tais karantiini kehtestamise järel kadus neil võimalus tagasi koju minna. Paat mandrile ei vii, vaid toob õige harva toitu. See on 6-tunnine retk.

Nagu merehädas

Nüüd elab Poole enda sõnul «üks päev korraga». Rühm pani endale saaarele püsti rannale uhutud materjalidest laagri. «See on keeruline situatsioon, peame väga väikese grupiga siin hakkama saama,» rääkis ta.

Nende söögiga varustamine ei ole sugugi regulaarne. «Peame hoolega jälgima, mida tarbime. Sööme väga tagasihoidlikult ja peame sellega kaua vastu pidama,» kirjeldas naine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Poole (@littlenatmermaidonamission) on

Poole' Myanmari viisagi on ammu ketivuse kaotanud ja uusi praegu ei väljastata. Viimane evakuatsioon 5. mail jäeti ära, nüüd loodetakse kuu lõpus pääseda. Samas peaks 35-aastane naine praegu juba kodus Devonis suvekooli õpetajana tegutsema.

Kuigi saare kaugemas otsas on mahajäetud majutuskoht, kasutavad nad seda vaid pesemiseks ja joogivee toomiseks. «Kõige raskem on mu jaoks ikka see, et ei saa teada, kaua siin olema peame,» tunnistas Natalie.

Vabatahtlikuna läksid nad saarele kohalikku ohustatud korallriffi uurima. Poole ei ole aga alla andnud, vaid jagab sotsiaalmeedias hoolega tegemisi saarelt. Ta puhastab sealseid randu prügist ning on oma usinusega teeninud juba hüüdnime «Prügiorav».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles