Lahkamisaruanne selgitas Kobe Bryanti täpse surmapõhjuse

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Kobe Bryant 2007. aastal Shanghais fännidega kohtumas.
Kobe Bryant 2007. aastal Shanghais fännidega kohtumas. Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

Lahkamisaruandes selgus, et kopteriõnnetusse sattunud korvpallitäht suri trauma tagajärjel tekkinud ajukahjustuse  ja ulatuslike põletushaavade tagajärjel.

NBA täht Kobe Bryant hukkus selle aasta 26. jaanuaril kopteriõnnetuses koos oma 13-aastase tütre Gianna ja veel seitsme inimesega, vahendas The Sun.

Los Angelesi maakonna koroner avaldas reedel, neli kuud pärast jaanuarikuist kopteriõnnetust, lahkamisaruanded kõigi ohvrite kohta.

Aruannetes kirjeldati tragöödia laastavat mõju - kirjelduses oli mainitud katkiseid luid, eraldunud kehaosi ja riietelt tuvastatud põlenud kütuse jälgi.

Lahkamisaruannete järgi surid kõik üheksa ohvrit löögitrauma tagajärjel ja kõigi ametlik surmaviis oli õnnetusjuhtum.

Lisaks märgiti, et kopteri piloodi, 50-aastase Ara Zobayani verest ei leitud narkootikume ega alkoholi.

Ainus ravim, mida Bryanti verest leiti, oli metüülfenidaat, mida kasutatakse tähelepanu defitsiidi hüperaktiivsuse häire ja narkolepsia raviks, selgus endise Lakersi tähe raportist.

Lahkamisaruandest selgus veel, et kõigi hukkunute vigastused olid nii tõsised, et nad surid tõenäoliselt koheselt pärast õnnetuse juhtumist.

Kobe Bryantit ja veel kaheksat inimest transportinud helikopteri vrakk Los Angelese Calabasase mägedes
Kobe Bryantit ja veel kaheksat inimest transportinud helikopteri vrakk Los Angelese Calabasase mägedes Foto: NTSB/VIA REUTERS/Scanpix

Koos 41-aastase Kobe Bryanti ja tema 13-aastase tütre Giannaga hukkusid õnnetuses veel 13-aastane Payton Chester, 46-aastane Sarah Chester, 14-aastane Alyssa Altobelli, 46-aastane Keri Altobelli, 56-aastane John Altobelli ja 38-aastane Christina Mauser.

Õnnetus toimus 26. jaanuari varahommikul Los Angelese aja järgi, kui kopter oli jõudnud õhus olla 15 minutit. Pealtnägijate sõnul tekkis kummaline heli, kopter kukkus alla ja lahvatas põlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles