Briti rikkaima naise miljardid pärinevad lihtsast asjast, mida igapäevaselt kasutad

Elu24
Copy
Kirsten Rausing
Kirsten Rausing Foto: twitter

Sunday Times avaldas Ühendkuningriigi ülirikaste edetabeli. Loomulikult on seal huvitavaid avastusi - nende seas ka jõukuselt kõiki naisi edestanud proua, kellest kirjutab Mirror

Briti ülirikaste tippu on väärikalt tõusnud Rootsi juurtega naine Kirsten Rausing. Pikalt kõrgel tasemel hobustega tegelenud proua varandus pärineb aga hoopis teiselt elualalt.

Jõukuse poolest on ta teistest aga peajagu üle. Rausing troonib esimesel kohal tervelt 13,4 miljardi euro suuruse varandusega. Viimase aasta jooksul on ta kaotanud üle 160 miljoni, mis on aga ilmselgelt pisku.

Samas ei ole ta ainus perekonnast, keda nimekirja päris tipus näha võib. Tema onunaise Mariti perele kuulub samuti üle 10 miljardi eurot ja kolmas koht. Perekonna meeletud varad tulevad aga lihtsast ning geniaalsest leiutisest.

Praegu 67-aastase Kirsteni ning tema pere jõukus on tulnud tänu vanaisa Rubeni ideele. Nimelt tuli Ruben selle peale, et piima ning muid jooke võiks pakkida papi sisse. Täna tunneme seda TetraPakina.

Ruben Rausing lõi tetrapaki.
Ruben Rausing lõi tetrapaki. Foto: SCANPIX

Legendi järgi hakkas Ruben mõtet arendama, nähes, kuidas ta naine vorste tehes nende mõlemad otsad kokku seob. Sama loogikat rakendas ta piima peal - ning tetrapakk oligi sündinud.

Kirsten juhib täna koos vendade Jorni ja Finniga Tetra Levelit ning on selle eelmise omaniku Gad Rausingu vanim laps. Ettevõte omab suurmonopolina terve maailma tetrapakkide tootmist.

Kristen ise on vabal ajal aga hinnatud hobusearetaja. Sellega tegeleb ta juba 1990. aastast saati. Tema talus töötab 35 inimest, kelle kasvatatud hobused on aga võiduajamistel kõrgeid kohti võitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles