PILDID JA VIDEOD ⟩ Los Angelese tulekahju põhjustas jõhkra plahvatuse, mis sulatas tuletõrjujate kiivrid

Elu24
Copy
Los Angelese tuletõrjuja, kes oli 16. mail sündmuskohal.
Los Angelese tuletõrjuja, kes oli 16. mail sündmuskohal. Foto: jason ryan /ZUMAPRESS.com/Scanpix

Los Angelese kesklinnas tekkinud tulekahjust sai päästeamet teate kell 18.30. Kohale jõudes, majja sisenedes ja tulekahju allikat otsides, käis kõva plahvatus, ning 11 tuletõrjujat pidid enda elude päästmiseks läbi jooksma ohtlikust tulemöllust, vahendab Los Angeles Times

Suurest tulekahjust sai päästeamet esimese teate laupäeva õhtul kell 18.30, kui Los Angelese kesklinnas oli leekides Smoke Tokes ettevõtte laoruumid, kus hoiustati butanhashiõli (butan hash oil, BHO). 

Sel ajal kui sündmuspaika jõudnud tuletõrjujad üritasid tulekahju allikat leida, toimus hoones «märkimisväärne, väga kõrge, väga lai ja kogu ala värisema panev plahvatus». Üks hoone juurde pargitud tuletõrjeauto oli pärast plahvatust leekidest must, ning prahiga kaetud. 

Parameedikud on valmis, et vigastatud tuletõrjujad haiglasse viia.
Parameedikud on valmis, et vigastatud tuletõrjujad haiglasse viia. Foto: Keith Birmingham/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hoones viibinud tuletõrjujad pidid välja saamiseks läbi jooksma plahvatusest tekkinud tulekerast, mis sulatas osade päästemeeste kiivrid. «Tuletõrjujad tulid välja ilmselgete kahjustuste ja põletustega,» ütles Los Angelese tuletõrje osakonna pressiesindaja Erik Scott. Plahvatuse ajal olid osad tuletõrjujad hoone katusel.

Los Angeslese tuletõrjeosakonna ülem Ralph M. Terrazas ütles, et kutsele reageerinud tuletõrjujad tundsid hoone sees olles, et midagi on valesti, kuid ei jõudnud enne plahvatust majast välja.

Pärast plahvatust levis tulekahju veelgi, ning leekides olid mitmed kõrvalhooned.
Pärast plahvatust levis tulekahju veelgi, ning leekides olid mitmed kõrvalhooned. Foto: Keith Birmingham/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Esmalt ei suudetud kõiki sündmuskohal viibinud tuletõrjujaid leida. «Kui keegi sinu inimestest on saanud vigastatud... võite ette kujutada selle vaimse stressi hulka,» sõnas Terrazas, kelle sõnul olid paljud tuletõrjujad juhtunust traumeeritud. 

Lõpuks viidi siiski kõik sündmuskohal viibinud üksteist tuletõrjujat põletushaavadega haiglasse. Kolm tuletõrjujat said kriitiliselt vigastada, ning üks vajab arvatavasti nahasiirdamist, kuid kõik peaksid jääma ellu.

Ametnike sõnul leiti hoonest butaani, kuid rõhutati, et plahvatuse põhjustaja pole endiselt selge. «Tulekahju põhjus on endiselt ülimalt murettekitav ja selle uurimist jätkatakse,» ütles Scott.

Tuletõrjuja sündmuskohal.
Tuletõrjuja sündmuskohal. Foto: APU GOMES/AFP/Scanpix

Pärast plahvatust tekkis lähihoonetes veel teisigi tulekoldeid, ning kokku kulus tulekahju kustutamiseks enam kui 230 tuletõrjujat ja umbes kaks tundi.

Antud sündmuskohale üpris lähedal puhkes 2016. aastal tulekahju, ning ka see hoone kuulus ettevõttele nimega Smoke Tokes (suitsetamisvahendite hulgimüüja). Selle kustutamiseks kulus enam kui 160 tuletõrjujat ja umbes kaks tundi, ning kustutustööde käigus plahvatasid mitmed hoones hoiustatud tuleohtlikud gaasiballoonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles