Lauluväljaku virtuaalkoor sai rahvusvahelist tähelepanu: kõige veidram Honda reklaam, mida näinud olen

Elu24
Copy
Eriolukorra lõpukontsert «Kevad tuli teisiti» Tallinna lauluväljakul.
Eriolukorra lõpukontsert «Kevad tuli teisiti» Tallinna lauluväljakul. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Pühapäeval toimus Tallinna lauluväljakul eriolukorra lõpukontsert, mis tõi laulukaare alla maailma suurima virtuaalkoori. Ameerika juutuuber jagas videot kontserdist ühismeedias ning seda on vaadatud üle 43 000 korra.

Eriolukorra lõpu puhul toodi laululava alla ligi tuhande tahvelarvuti abiga virtuaalkoor, mida juhatas dirigent Aarne Saluveer. Avaloole «Isamaa ilu hoieldes» järgnes Ivo Linna ja ansambel Supernova kontsert, mida sai lauluväljakule kuulama tulla autodes.

Erakordne üritus jäi silma USA juutuuberile Anthony Fantanole, kelle kanalil The Needle Drop on üle kahe miljoni jälgija. Muusikahuviline Fantano jagas lühikest katket eilsest kontserdist Twitteris, kus seda on vähem kui kümne tunniga vaadatud üle 43 000 korra. «Samal ajal Eestis,» kirjutas ta video juurde.

Fantano säutsu all visatakse nalja eestlaste laululembuse üle. «Kui Eestis pole aasta jooksul vähemalt üht laulupidu, röövib Läänemeres elutsev iidne koletis kõigi eestlaste hinged,» arvas üks.

«Kõige veidram Honda reklaam, mida näinud olen,» viskas teine autopubliku üle nalja.

Kolmas muretses aga tahvelarvutite pärast, mis laulukaare alla paigutatud olid: «Kujuta ette, kui keegi murraks sisse ja varastaks kõik iPadid ära.»

Eriolukorra lõpukontsert «Kevad tuli teisiti» Tallinna lauluväljakul.
Eriolukorra lõpukontsert «Kevad tuli teisiti» Tallinna lauluväljakul. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Üllatuslikult meeldis välismaalastele Alo Mattiiseni «Isamaa ilu hoieldes». «Ma ei tea, mida nad ütlevad, aga mulle läheb see peale,» säutsus üks. «Eesti keel on naljakas, mulle meeldib. Kõlab nagu veider ja viisakas turgi keel,» arvas teine.

Kui osa nimetas eestlaste virtuaalset koori innovaatorlikuks, jäi mõni ka vastupidisele arvamusele. «Niimoodi küll elada ei saa,» säutsus üks. «See on haige,» lisas teine.

Tervet kontserti saad järele vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles