Maailma suurimal kruiisilaeval lõksus olnud Soome uisukaunitar: imelik on siin

Elu24
Copy
20-aastane soomlanna Juulia Syrjänen on endiselt maailma suurima kruiisilaeva Symphony of the Seas pardal.
20-aastane soomlanna Juulia Syrjänen on endiselt maailma suurima kruiisilaeva Symphony of the Seas pardal. Foto: SEBASTIEN SALOM GOMIS/SIPA/SEBASTIEN SALOM GOMIS/SIPA/Scanpix

Soome iluuisutaja Juulia Syrjänen läks pool aastat tagasi tööle kuulsale kruiisilaevale Symphony of the Seas, kuid viimased kaks kuud oli noor naine juskui sunnitud puhkesereisil, kus öömajaks maailma suurima kruiisilaeva perekajut.

Symphony of the Sea on tavaolukorras nagu väike meelelahutuslinnake. Seal korraldati ka jääsõusid, kus soomlanna profiuisutajana kaasa lõi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vaikeeta kuvitella että tää oli mun työtä vielä muutama kuukausi sitten😢

A post shared by J.H.H. Syrjänen (@juuliasyrjanen) on

Märtsi keskel külmutas laevakompanii Royal Caribbean International, kellele maailma võimsaim kruiisilaev kuulub, tegutsemise, kuid kogu laevameeskond pidi pardale jääma. Arvati, et paari nädala möödudes tavategevus jätkub.

Kaks nädalat läks mööda ja meelelahutajatena laeval töötanud kodanikud otsustati maale lubada. Soomlannal aga ei õnnestunud laevafirma eksimuse tõttu laevalt minema saada ja koju sõita. Nii oligi Syrjänen karantiinis, kuigi mingit viirust tal polnud. Eelmisel nädalal sai naisel kaks kuud sellest, kui tema jalad viimati maad puudutasid, kirjutas Iltalehti. 

«Imelik on siin. Kõik on vaikne, eriti arvestades, et tavaliselt pulbitseb laevas elu,» ütles 20-aastane iluuisupiiga. Kolm korda päevas tuuakse kajutiukse taha süüa. «Igaks söögikorraks saab valida mitme toidu vahel,» lisas Syrjänen.

Veepark Symphony of the Seas laeval. 
Veepark Symphony of the Seas laeval. Foto: SEBASTIEN SALOM GOMIS/SIPA/SEBASTIEN SALOM GOMIS/SIPA/Scanpix

Lennupilet Soome

Syrjänenil oli lennupilet koju juba olemas, kuid laevakompanii väärinfo Soome piiride sulgumisest andis aluse lennupileti tühistamiseks. Tegelikult olid sel ajal Soome riigipiirid veel lahti ja neiu oleks kenasti koju saanud. 

Nüüd on Syrjänenil kavas sõita mõne teise laevaga üle Atlandi Southamptoni ja Inglismaalt siis lennukiga Soome. Pole infot, kas ta sai nädalavahetusel lõpuks koduteed alustada.

Kui Syrjänen lõpuks Soome jõuab, ootab teda ees 14-päevane kodukarantiin. Iluuisutaja usub, et pärast seda saab ta pisutki nautida Soome suve, et sügisest Lätti kolida, sest ta alustab õpinguid Riia Ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles