Arnold Schwarzenegger: ma oleksin võinud surra

Inna-Katrin Hein
Copy
Arnold Schwarzenegger esitles oktoobris 2019 filmi «Terminator: Dark Fate» Hiinas Pekingis
Arnold Schwarzenegger esitles oktoobris 2019 filmi «Terminator: Dark Fate» Hiinas Pekingis Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Austria päritolu kulturist, Hollywoodi staar ja USA California osariigi ekskuberner Arnold Schwarzenegger rääkis esimest korda talle kaks aastat tagasi tehtud lahtisest südameoperatsioonist.

72-aastane Schwarzenegger läks kirurginoa alla 2018. aasta märtsis ja see pidi olema kerge operatsioon, mille käigus taheti vahetada vigane südameklapp, kuid kui kirurgid avastasid tal sisemise verejooksu, kujunes sellest raske lahtine südameoperatsioon, teatab msn.com.

Schwarzeneggeri sõnul oleks ta sel operatsioonil võinud surra ning tal ei olnud raskest operatsioonist eriti aega taastuda, vaid pidi uuesti tööle hakkama. Üks kuu pärast südameoperatsiooni algasid uue filmi «Terminator: Dark Fate» võtted.

Filmi «Terminator: Dark Fate» reklaamplakat
Filmi «Terminator: Dark Fate» reklaamplakat Foto: Capital Pictures/CAP/RFS/Scanpix

«Minu nõuanne kõigile, ka noortele, kes ülikooli lõpetavad, et raskustele ja takistustele ei tohi alla anda. Elame maailmas, mida räsib koroonaviirus. Ükskõik, kui edukad me ka ei oleks, on alati takistusi ja need tuleb ületada. Eurooplastele ei meeldi rääkida terviseprobleemidest, need on nagu riigisaladused, kuid nüüd räägin enda kogemusest, olen vist amerikaniseerunud. Mul oli lahtine südameoperatsioon vaid neli nädalat enne uue filmi võtteid. Loodan, et saan oma kogemusega teile inspiratsiooniks olla,» sõnas Schwarzenegger ülikooli lõpetajatele videopöördumises.

Ta lisas, et koroonaviirus ei jää nende elus viimaseks takistuseks, vaid neid tuleb kindlasti veel.

«Elu koosnebki raskuste ja tõkete ületamisest. Te peate neid ületama kogu oma elu, takistused võivad tulla järjest ja siis, kui te neid kõige vähem ootate,» sõnas Schwarzenegger.

Austria juurtega USA kuulsus rääkis, kuidas arstid arvasid, et ta võib lahtise südameoperatsiooni ajal surra ning et tal võib taastumine võtta väga kaua aega. 

Arnold Schwarzenegger 2019. aasta sügisel Jaapanis
Arnold Schwarzenegger 2019. aasta sügisel Jaapanis Foto: mago images/Future Image/Kento Nara via www.imago-images.de/Scanpix

Schwarzeneggeri sõnul oli ta eesmärgiks paraneda ajaks, mil algasid kuuenda «Terminaatori» filmi võtted ning ta mõtles vaid positiivseid mõtteid, mis aitasid paraneda.

«Mul aitas paraneda see, et hakkasin oma väikeseid edusamme jälgima. Kui ma tegin käimisraamiga 500 sammu, kui ma hakkasin taas korralikult sööma ja veel paljud teised asjad, mis näitasid, et olen paranemas. Elu ei vaata, kui edukas ja kuulus sa oled, ikka paiskab ta teele takistusi, mulle tõi südameoperatsiooni. Kuid kui sul on selge siht ja sa tead, mida tahad, siis on kõik saavutatav. Takistused saab ületada, saab leida tee, et minna nende ümber või nad hävitada,» andis ekskulturistist näitleja noortele nõu.

Arnold Alois Schwarzenegger (sündinud 30. juulil 1947 Thalis Austrias) on Austria päritolu USA filminäitleja ja poliitik.

17. novembrist 2003 kuni 3. jaanuarini 2011 oli ta California osariigi 38. kuberner.

Schwarzenegger sai esmalt tuntuks kulturistina ning seitsmekordse Mr. Olympiana (1970–1975 ja 1980). Hiljem on Schwarzenegger tunnistanud anaboolsete steroidide kasutamist. 

Veelgi suurema tuntuse pälvis ta Hollywoodi märulifilimide näitlejana. Tema tuntuim roll oli robotsõdalane Terminaator, mille järgi hakati teda hiljem, kui ta California kuberneriks sai, Kubernaatoriks kutsuma. Komöödiad, milles ta mängis, ei saavutanud nii suurt menu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles