VIDEO Rio de Janeiro ufo tekitas paanikat kogu Brasiilias ja internetis

Inna-Katrin Hein
Copy
Tundmatud lendavad objektid. Pilt on illustreeriv
Tundmatud lendavad objektid. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Möödunud nädala keskel hakkasid sotsiaalmeedias levima videod, millel on näha Rio de Janeiros ja selle lähedase Magé maakonna taevas hõljumas midagi, mis oli ühtaegu sinine, punane ja kollane.

Sotsiaalmeedia kasutajad olid veendunud, et tegemist oli kosmiliste külalistega, kes võisid olla ohtlikud ning kohe hakkas levima paanika. Oli neidki, kelle andmetel olevat üks tundmatutest lendavatest objektidest alla kukkunud ja Brasiilia kaitsevägi selle ühte sõjaväebaasi uurimiseks viinud.

#MageUfost sai kiiresti nii Twitteris kui Redditis kõige populaarsem teema.

Õli valasid tulle ka vandenõuteoreetikud, kes teatasid, et Rio de Janeiro ufoteemalisi kommentaare on hakatud sotsiaalmeedias kustutama.

Twitter neid jutte ei kommenteerinud, kuid üks Redditi moderaatoreid tunnistas, et kustutab ära kommentaarid, mis on solvavad, rumalad või pettused.

Lisaks kõigele oli Google Maps teenuses häire, mille tõttu nähti Magé metsaala satelliidipildil midagi, mis meenutas lendavat taldrikut. Google’i esindaja kommenteeris, et tegemist on vana pildi ja satelliiditõrkega, mida aegajalt tuleb ette.

Kuna nii Brasiilia meedia kui ka sotsiaalmeedia teatasid ufo nägemisest, avaldasid Magé maakonna võimud sel teemal pressiteate, milles öeldi, et nad ei ole Brasiilia kaitsejõududelt saanud infot kummalise lendava objekti kohta.

Samuti ei ole kohalik politsei ega Brasiilia õhujõud teatanud kummalise objekti nägemisest.

Brasiilia kaitsevägi, Magé maakond ja Google on rahustanud brasiillasi, et kindlasti ei olnud tegemist maavälise ohtliku objektiga ning see võis olla optiline pete.

Brasiilias on ka varem tekkinud kummaliste lendobjektide tõttu paanika. Näiteks 1977. aastal teatas sealne meedia, et taevast ootamatult ilmunud lendobjekt vigastas Colaresi saarel inimesi. 1996. aastal aga olevat jalutanud tulnukad Varginha linnas.

Need kaks juhtumit on seni lahendamata ja vandenõuteoreetikud arvavad, et teistest päikesesüsteemidest pärit olendid külastavad sageli meie planeeti.

Tundmatuid lendavaid objekte uurivate inimeste arvates oli seekordne «ufo» pärit meie planeedilt. Militaarekspertide hinnangul võis see olla väikelennuk, droon, Hiina latern või langevarjur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles