Kentucky ülikoolis lasti tantsutüdrukute treenerid kõlvatu käitumise pärast lahti

Elu24
Copy
USA tantsutüdrukud. Pilt on illustreeriv.
USA tantsutüdrukud. Pilt on illustreeriv. Foto: Joe Robbins/AFP/Scanpix

USA Kentucky ülikoolis toimus laialdane sisejuurdlus möödunud aasta cheerleader`ite suvelaagris toimunud sündmuste üle. Selle tagajärjel vallandati terve rida treenereid, vahendas nbcnews.com.

Teisipäeval andis Kentucky ülikool teada treenerite Jomo Thompsoni ja tema abiliste Ben Headi, Spencer Clani ja Kelsey LaCroix`vallandamisest. Tulemuste poolest olid treenerid oma ala tõelised tipud: Kentucky võitis nende juhendamisel 35 aasta jooksul 24 meistritiitlit.

Uurimisest selgus, et Tennessees Kentucky järve lähedal toimunud tantsutüdrukute suvelaagris olid mehed tütarlaste suhtes siivutult käitunud. Uurimise käigus küsitleti 60 cheerleader`ite tiimi kuulunud tütarlast, treenerit ja koolijuhtkonna liiget. 

Raportist selgus, et treenerite teadmisel visati üks tantsutüdruk pärast esinemist alasti järve. Osal tütarlastel kästi laulda rõvedaid laule ja tantsuriideid kanda ilma aluspüksteta.

Treeneritel oli ka tüdrukute alkoholitarbimisest üsna ükskõik, mõned üliõpilased said laagris alkoholimürgituse.

Raportis tõdetakse, et laagris vägivaldset seksuaalset käitumist siiski ei esinenud.  

Kentucky ülikooli juht Eli Capilouto ütles, et treenerid ei oleks tohtinud ülalkirjeldatud ebasobival käitumisel lasta juhtuda. «Treenerid ei käitunud ametijuhendile vastavalt. Noored tütarlapsed olid laagris nende vastutusel ja nad oleks pidanud hoolima õpilaste tervise, heaolu ja turvalisuse eest,» selgitas Capilouto vallandamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles