ROKISAURUSED RAKSUS Pink Floydi liikmed jagelevad bändi nime kasutamise pärast: peaksime nime ära vahetama!

Elu24
Copy
Pink Floydi liidrid Roger Waters ja David Gilmour.
Pink Floydi liidrid Roger Waters ja David Gilmour. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Legendaarsed Briti progerokkarid Roger Waters ja David Gilmour on pikalt olnud vaenujalal ning viimase piisa karikasse tilgutas vaidlus Pink Floydi nime üle. Waters väidab, et Gilmour ei lase teda Pink Floydi veebilehele ligi.

Waters, endine Pink Floydi bassimees ja ansambli liider aastatel 1978–1985, pani ühismeediasse üles pöördumise, kus selgitab nimevaidluse tagamaid.

«David Gilmour keelas mul veebisaidi kasutamise ära. David arvab, et see kuulub talle. Mulle tundub, et ta arvab, et kuna ma lahkusin bändist 1985. aastal, siis Pink Floyd kuulub talle ja tema ongi Pink Floyd, et ma olen tähtsusetu ja peaksin suu kinni hoidma,» rääkis Waters videos.

Waters selgitas, et midagi temaga seonduvat pole bändi kodulehel ega Facebooki lehel üleval, näiteks kontsertfilmi «Us + Them», mis hiljaaegu välja tuli. Pink Floydi Facebooki lehel on üle 25 miljoni jälgija.

Watersi arvates peaks lehel kajastuma kõigi bändiliikmete tegevus. «Seda lehte jälgitakse seetõttu, mida me viiekesi lõime: aastate jooksul Syd (Barrett, bändi esimene liider), mina, Rick (klahvimees Richard Wright, kes suri 2008. aastal), Nick (Mason, trummar) ja David,» selgitas ta, miks peaks kõigil lehele ligipääs olema.

Pink Floydi taasühinemiskontsert 2005. aastal. Vasakult David Gilmour, Roger Waters, Nick Mason ja Richard Wright.
Pink Floydi taasühinemiskontsert 2005. aastal. Vasakult David Gilmour, Roger Waters, Nick Mason ja Richard Wright. Foto: AFP/SCANPIX

Pärast Watersi lahkumist võttis kitarrist ja laulja David Gilmour bändi liidri rolli enda kanda. Pink Floyd lõpetas aktiivse tegutsemise 1994. aastal, ehkki neil ilmus 2014. aastal plaat «The Endless River». Selle tegemisel Waters ei osalenud.

«Umbes aasta tagasi kutsusin Pink Floydi elusolevad liikmed Londoni lennujaama hotelli kokku ning pakkusin välja igasugu meetmeid, et sellest kohutavast ummikseisust mööda saada. See ei kandnud vilja,» avaldas Waters eilses pöördumises.

Waters viskas nalja, et tragikoomilise tüli tõttu peaks bänd vahetama nime Spinal Tapiks – siis oleks kõik hästi. Spinal Tap oli väljamõeldud bänd komöödiast «This is Spinal Tap», mis kehastas kõiki rokkbändide klišeesid.

Vaata tervet pöördumist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles