Rootsi naisjalgallur sai räigeid ähvardusi: süüdi raha kaotanud mängur

Elu24
Copy
Rootsi naiste jalgpallikoondise väravavaht Hedvig Lindahl (nr 1) oli eelmise aasta MMil oma rahvusesinduse üks kangelasi.
Rootsi naiste jalgpallikoondise väravavaht Hedvig Lindahl (nr 1) oli eelmise aasta MMil oma rahvusesinduse üks kangelasi. Foto: SIMON HASTEGÅRD/imago images / Bildbyran

2019. aasta naiste jalgpalli maailmameistrivõistlustel Prantsusmaal üllatas Rootsi naiskond kaheksa parema hulgas favoriidistaatuses Saksamaad. Võiduga 2:1 jõuti poolfinaali, turniiril oli Rootsi üks kangelannasid väravavaht Hedvig Lindahl.

«See lõikas justkui läbi keha,» kirjeldas Rootsi naiskonna kollkipper Lindahl eelmisel suvel hetke, mil ta sai tapmisähvarduse.

Pärast Rootsi imelist võitu Saksamaa üle luges Lindahl Instagramikontolt õudusttekitavat sõnumit. Teda ähvardati vägistada, põlema panna ja öösel ribadeks lõigata. 

«See oli üksikasjalik kirjeldus kõigest selles, mida keegi mulle teha tahtis. Et mil moel mind ära tapetakse,» rääkis Lindahl SVT-le. 

37-aastane rootslanna pöördus politsei poole. Hiljem selgus, et ähvardajaks oli USA kodanik, kes oli kihlveokontoris panustanud Saksamaa peale ja Rootsi võidu tõttu kaotanud suure summa raha. Mees tunnistas teo ka üles, tuli välja, et ameeriklasest mängur oli ennegi selliseid sõnumeid teistele sportlastele saatnud.

«Tundub täiesti kreisi, et keegi võib selliseid asju kirjutada,» sõnas Lindahl. 

Rootsi võitis mullusel naiste jalgpalli MMil USA ja Hollandi järel pronksmedalid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles