VIDEO ⟩ Paraujuja kiired sada meetrit: põgenemine haide eest

Elu24
Copy
Valgehai. Foto on illustratiivne.
Valgehai. Foto on illustratiivne. Foto: Geoff Spiby / national/©National Pictures / TopFoto/Scanpix

19-aastane Hispaania paraujuja Ariel Schrenck Martinez sattus kodumaal Sant Feliu de Guixolsis treenides haide piiramisrõngasse. 

Schrenck oli parajasti Costa Brava lähistel meres ujumistrenni tegemas, kui treeningut ähvardas kohutav lõpp. Hispaania noormehe ema Carolina silmas rannalt, et pojale lähenevad kaks haid. Paraujuja oli sel hetkel kaldast umbes 100 meetri kaugusel ja alustas meeletut pingutust, et eluga pääseda. Schrenkil õnnestus haide eest ära ujuda, vaatamata sellele, et tal on vaid üks käsi.

Schrenck avaldas põgenemisest Instagramis video, mida saad näha siit:  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Antes de saber q habia tiburones en el agua vs despues de verlos

A post shared by Ariel Schrenck Martinez (@ariel_schrenck) on

«Ema karjus nagu hull, ta hüüdis, et meres on haid. Mind valdas paanika, kuid hakkasin täiest jõust ujuma,» rääkis 19-aastane noormees kogetust telekanalile Antena 3 Deportesile.

«Pole vist iialgi kogu keha ja vaimuga niimoodi ujumisele pühendunud, kui kalda poole spurtisin. Ma ei ole hetkel parimas vormis, ujusin peaaegu hinge välja,» ütles Schrenk.

Ema Carolina ütles, et teda valdas hirm. «Keskendusin ainult täiest kõrist karjumisele,» sõnas paraujuja ema. 

Schrenck võistleb S9-klassis ja kuulub Hispaania B-koondisesse. Ta osales ka eelmisel aastal Londonis toimunud paraujumise maailmameistrivõistlustel. 

Haid ei ole Kataloonia rannikutel sagedased külalised. Hispaania väljaande Diari de Girona teatel on aga haid ja delfiinid ranniku lähistele tagasi tulnud, sest randades on viimastel aegadel koroonapandeemia tõttu valitsenud inimtühjus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles