KOHUTAV ⟩ Koroonahaige meedik näitas, mida tegi kuus nädalat haiglavoodit vormis kehaga (2)

Elu24
Copy
Mees oli veerandi kehakaalust kaotanud.
Mees oli veerandi kehakaalust kaotanud. Foto: Mike Shultz/instagram

Poolteist kuud rasket haigust mõjus muidu lihases ning vormis olnud medtöötajale äärmiselt laastavalt. Vaatepilt on pehmelt öeldes kohutav, vahendab Insider.

USAs New Englandis elav Mike Schultz on tervishoiutöötaja. Ta võttis märtsi algul aga riski ning läks Miamisse Winter Party festivalile. Ülemaailmse pandeemia välja kuulutamiseni jäi veel nädal ja terviselt tugev ning sportlik mees ei osanud halba oodata.

See maksis aga end rängalt kätte. Ta oli üks 38-st inimesest, kes festivalil Covid-19 viirusega nakatusid. Nädal hiljem oli tal üle 39 kraadi ulatuv palavik ja vedelik kopsus. «Ma ei suutnud oma telefonigi hoida, see oli nii raske,» meenutas ta nõrkusetunnet. «Kirjutada oli ka raske, käed värisesid nii hullusti.»

Tänaseks on 43-aastane mees veetnud tilgutite all kuus nädalat. Kokku kaheksa nädalat pole ta saanud oma perega kohtuda. Nüüdseks on ta hakanud taastuma.

Pikk tee on aga minna. Enda sõnul varem 86 kilogrammi kaalunud Mike on kaotanud üle veerandi kehakaalust. Nädalad hingamisaparaadi ja tilgutite all on mehe kaalu viinud vaid 63 kiloni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles