Keskpärane Rootsi ujuja vahetas ala ja on teel maailma tippu (1)

Elu24
Copy
Rootsi crossfiti meister Emma Tall
Rootsi crossfiti meister Emma Tall Foto: instagram.com

28-aastane Emma Tall lõpetas ujujakarjääri ja alustas pärast seda crossfit treeningutega. Alavahetus tasus ära, sest rootslanna asus eelmisel aastal maailma edetabelis juba kõrgel 31. kohal.

Talli treeningmahud on võimsad, ühtegi puhkepäeva ta endale ei luba. Maast tõstab naine 140 kilogrammi. 

«Viiel päeval nädalas teen kaks-kolm trenni päevas, kahel päeval ainult korra,» rääkis Tall Expressenile.

Ujumises võistles Tall Rootsi tasemel, kuid crossfitis osaleb ta rahvusvahelistel võistlustel. Crossfiti juurde suunas teda tema endine treener. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Are you @nocco enough? 👊🏼

A post shared by Emma Tall (@emmtall) on

«Mõnda aega välismaal elades oli mu palju vaba aega ja testisin erinevaid alasid, kõik juhtus kiiresti. Juba teisel nädalal hakkasin harjutama kaks korda päevas.»

Rootslanna treeninguid jälgib Instagramis üle 100 000 inimese. Tema postitustel on alati palju kommentaare. On neid, kes imetlevad naise pühendumust, kuid on ka neid, kes naise musklis välimusele tähelepanu pöörates negatiivseid kommentaare lisavad. Talli kahtlustatakse ka dopingu tarvitamises.

Rootslanna ise ütles, et see ei vasta tõele.

«Arvan, et need kommentaarid tulevad inimestelt, kes ei saa aru, et olen harjutanud mitu tundi päevas ja niimoodi juba aastaid, söönud ja puhanud plaanipäraselt. Kui harjutaksin kolm tundi nädalas, oleksin öösiti üleval ja sööksin mingit jama...Siis peaksin petma. Kuid mul on siiski teistsugune elu.»

«Põhjus on ka geenides. Lihasmassi kasvatamine on minu jaoks alati kerge olnud.»

Talli sihiks on osaleda kahe kuu pärast toimuval CrossFit Gamesidel, ehk selle ala maailmameistrivõistlustel. Suursündmust jälgib teleri vahendusel kümneid miljoneid inimesi. Kuig rootslanna oli võistlustele juba kvalifitseerunud, siis hetkel ei ole tema osalemine kindel, sest koroonapandeemia tõttu võidakse osaliste arvu vähendada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles