BRITI TRAGÖÖDIA ⟩ Lapse silme all naist pussitanud puurivõitleja mahamurdmiseks läks vaja kümmet politseinikku

Elu24
Copy

Inglismaal leidis kolmapäeva pärastlõunal aset jõhker rünnak, kus endine puurivõitleja tappis 32-aastase Melissa Belshaw. Juhtunut nägid pealt naise naabrid ja ohvri 13-aastane tütar, vahendab The Sun.

Inglismaal, Suur-Manchesteris asuvas Wigani külas kaotas jõhkra noarünnaku tagajärjel oma elu 32-aastane Melissa Belshaw.

Naabrite sõnul peksis meesterahvas enne naise mõrvamist golfikepiga puruks Belshaw koduukse akna. Politseisse helistanud naabri väitel nägi juhtunut pealt ka Belshaw 13-aastane tütar. Teise pealtnägija sõnul jooksis tütar rünnaku ajal tänavale emale appi.

Juhtunut pealt näinud 22-aastane Adam Rawlings kirjeldas sündmust järgmiselt: «Ma kuulsin mingisugust müra ja välja vaadates nägin, kuidas mees golfikepiga esiukse klaasi purustas. Naine tuli oma majast välja ja liikus tänava peale, ning ma kuulsin, kuidas ta tütar karjus «kutsuge politsei». Iga löögi kohta oli kuulda karjatust ja see kestis umbes kaks minutit – see oli täiesti kohutav.»

See oli südantlõhestav, kui ta oma ema järele nuttis.

Rowlingsi ema, Janet, nägi samuti kõike pealt ja tunnistas, et naise «karjed olid verdtarretavad». «Politsei tuli üsna pea... neil läks vaja umbes kümmet meest, et nende jõud ründajast üle hakkaks käima, ning ta politseiautosse vedada.»

«Hiljem kuulsin, kuidas tema tütar maja ees nuttis, seega ta vist nägi, mis tema emaga oli juhtunud,» rääkis naabrinaine. «See oli südantlõhestav, kui ta oma ema järele nuttis. Ta ütles, et «emme, ma ei taha, et sa sureksid». Ta oli hullunud ja jooksis ringi enne, kui politsei ta kätte sai,» kirjeldas sündmust naise naaber, Chris Parr

Pealtnägijate seast jooksid naisele ka kaks naabrimeest appi. Üks neist viis Belshaw tütre turvalisse kohta, teine, 40ndates meesterahvas, maadles ründaja maha, kuid sai viga. Viimane on hetkel haiglaravil, kuid mehe seisund on stabiilne.

Suur-Manchesteri politseiülem Chris Bridge ütles, et Belshaw tütrele olid pärast juhtunut toeks spetsiaalse väljaõppe saanud ohvitserid. Lisaks tänas Bridge kahte «kangelast», kes üritasid rünnakusse sekkuda. 

Ründajaks oli 36-aastane Andrew Wadsworth (vasakul), kes tegeles 2008. aastal puurivõitlusega.
Ründajaks oli 36-aastane Andrew Wadsworth (vasakul), kes tegeles 2008. aastal puurivõitlusega. Foto: Kuvatõmmis Sherdog kodulehelt

«Ma kasutan sõna kangelane, sõna kangelane kasutatakse väga sageli, kuid arvan, et selliste asjaolude puhul on see tõesti kokkuvõtlik sõna, kuidas need kaks inimest käitusid, kuna nad jooksid seda juhtumit nähes ohu suunas ja sekkusid,» ütles Bridge.

Oma ilusalongi avamisest unistanud Belshaw sai rünnakus surmavalt vigastada, ning üksikema kuulutati surnuks sündmuskohal.

Ohvri ema, Jean Mulvaney (58), tunnistas The Sunile, et nüüd on ta kaotanud kõige tähtsama inimese oma elus. «Ta oli kaunis laps ja kõige olulisem inimene minu elus. Nüüd on mingi koletis ta minult ära võtnud,» rääkis Mulvaney emotsionaalselt.

Naise ründajaks oli 36-aastane Andrew Wadsworth, endine puurivõitleja ja Belshaw ekskallim, kelle mahamurdmiseks läks pealtnägija sõnul vaja umbes kümmet polisteinikku.

Mehele esitati järgmisel päeval mõrvasüüdistus, ning lisaks sellele süüdistatakse teda mõrvakatses, tapmisähvarduste tegemises, noaga isiku ähvardamises ja kahe politseiniku ründamises, vahendab kohalik meediaväljaanne Wigan Today.

Wadsworth peab kohtusse ilmuma 26. mail.

Britid haaravad järjest enam kuritegevuses noa järele

2018. aastaga võrreldes on terariistadega seotud kuritegevus Inglismaal ja Walesis tõusnud rekordiliselt kõrgele, vahendas BBC aprillis. Kohaliku statistikaameti ONS-i sõnul oli möödunud aastal pandi Inglismaal ja Walesis toime 45 627 kuritegu, milles kasutati nuga.

See on 7% rohkem kui 2018. aastal.

ONS on nugadega seotud kuritegevuse statistikat kogunud alates 2010. aastast, 2018. aasta statistika on teadaolevalt kõige kõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles