Venemaa üritas murdmaasuusatamise reegleid omade kasuks muuta

Elu24
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: VEGARD WIVESTAD GR¯TT/imago/Bildbyran/Scanpix

Möödunud hooaja meeste murdmaasuusatamise võitluspaar oli Aleksander Bolšunov – Johannes Klæbo. Venelane võitis maailmakarika ja Tour de Ski. Aasta varem Seefeldi maailmameistrivõistlustel oli edukam norralane kolme kullaga.

2019. aasta MMil Seefeldis jäi Bolšunov sootuks esikohata, kuid kaela riputati talle neli hõbedast autasu.

Aleksander Bolšunov
Aleksander Bolšunov Foto: VIDAR RUUD/AFP/Scanpix

Venelased hauduvad plaani, kuidas tänavune edu võiks jätkuda ka järgmistel hooaegadel. 

Norra väljaande Dagbladeti teatel nõudis Venemaa murdmaasuusatamise juht Jelena Välbe rahvusvahelisel videokonverentsil reeglimuudatust, mis hõlbustaks Bolšunovi võidušansse ning kahandaks Klæbo triumfivõimalusi. Allikate kohaselt on Välbe varem sellistel videokonverentsidel olnud rohkem kuulaja rollis.

Välbe ja Venemaa ettepanek seisnes selles, et Tour de Ski sprindidistantside boonussekundeid vähendataks 60 sekundilt 30-le. Selline muudatus oleks Klæbole olnud kui kaigas kodarates, sest norralane tunneb end ülivõimsalt eelkõige sprindidistantsidel.

Norralane Johannes Hosflot Klæbo  tunneb ennast kindlalt eelkõige lühematel distantsidel.
Norralane Johannes Hosflot Klæbo  tunneb ennast kindlalt eelkõige lühematel distantsidel. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran/Scanpix

Ka eelmisel Tour de Skil võitis ta mõlemad sprindid. 

Venelase tugevus on aga just pikematel distantsidel. Venelaste meelehärmiks ei läinud ettepanek siiski läbi. Samas nõudis Venemaa maailmkarikasarja rohkem pikemaid distantse ja palus kaaluda sprindivõistluste vähendamist. Trend on aga vastupidine. Sprindis, mis on spordihuvilistele vaatemängulisem, toimub maailmkarikasarjas võistlusi järjest enam. Järgmise hooaja murdmaasuusatamise kalender pole veel kaugeltki kinnitatud, sest koroonaepideemia tõttu pole teada,  millal võiks võistlustega alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles