Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov on väidetavalt Moskva haiglas

Inna-Katrin Hein
Copy
Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: Yelena Afonina/TASS/Scanpix

The Moscow Timesi teatel viidi Tšetšeeni vabariigi juht Ramzan Kadõrov haiglasse, kuid ei ole täpselt teada, kas tal võib olla viirushaigus Covid-19.

43-aastane Kadõrov lennutati väidetavalt ta eralennukiga Moskva haiglasse, kuid ta pressiesindaja ei ole seda kinnitanud ega ümber lükanud. Samas kinnitas Tšetšeeni juhi nõunik Ahmed Dudajev, et Kadõrov on endiselt liider ja langetab otsuseid, kuid ta ei maininud, et ta võib Venemaal haiglas olla.

Sotsiaalmeedia lehekülje Baza Telegram andmetel jõudis Kadõrovi eralennuk Moskvasse 20. mai pärastlõunal. Talle tehti haiglas uuring, mille kohaselt on tal kahepoolne kopsupõletik ning talle tehti koroonaviiruse test. Testi tulemus ei ole veel teada. 

«Kadõrov on juba paar päeva Venemaa pealinna ühes haiglas. Tal tekkisid mõni päev tagasi sümptomid. Ta tervis halvenes ja kohalikud arstid soovitasid tal sõita Moskvasse, kus on paremad ravivõimalused,» teatas lehekülg.

Aprillis külastas Kadõrov Groznõi 4. haiglat, kandes kaitsekostüümi ja maski.

Tšetšeeni vabariik on koroonaviiruse tõttu alates aprilli algusest lukus. Ametlikel andmetel on seal 1026 inimest saanud koroonaviiruse diagnoosi, kuid arvatakse, et nakatunuid on rohkem, sest koroonateste ei ole just palju tehtud.

Ramzan Kadõrov (5. oktoober 1976) on tšetšeeni poliitik, kellest sai 2. märtsil 2007 Tšetšeeni Vabariigi juht. Varem nimetati teda presidendiks, kuid nüüd on ta vabariigi pea. Enne seda oli ta riigi peaminister ja presidendi kohusetäitja.

Tal on oma eraarmee, mille liikmeid nimetatakse kadõrovlasteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles