Kevadkuumus Inglismaal: rahvamassidega tulid ka esimesed surmad

Elu24
Copy
Rahvast täis rand täna Bournemouthis.
Rahvast täis rand täna Bournemouthis. Foto: PA Pictures/Scanpix

Inglismaal lubati hiljuti rahvas tagasi randadesse, kui seal järgitakse 2+2 reeglit, kuid esimene kevadkuumus tõestas, et see pole alati võimalik. Rahvarohke rannahooaja algus tõi kaasa ka esimesed surmad.

Inglismaa lõunarannikul oli täna kuni 26 kraadi sooja ning pikalt kodus istunud rahvas tormas ilusa ilmaga randa päikest võtma, vahendas Briti meedia.

Ilus ilm sattus samale päevale Suurbritannia kevadise pühaga, nimelt on neil maikuu viimane esmaspäev vaba. Bournemouthi, Brightoni, Southendi ja Margate'i rannad olid seetõttu rahvast paksult täis.

Inglismaa koroonapiirangud leevenesid veidi vähem kui kaks nädalat tagasi ning lubati rannas ja pargis käimine. Samas kästi endiselt hoida vahet ja vältida lähikontakte, ent see osutus rahvarohkel rannal võimatuks. Šotimaa, Wales ja Põhja-Iirimaa on endiselt lukus.

Politseinikud patrullivad Brightoni rannas.
Politseinikud patrullivad Brightoni rannas. Foto: Zuma Press/Scanpix

Suurepärasel rannailmal on aga traagilised kõrvalmõjud, kuna täna pärastlõunal teatati, et Edela-Inglismaal Cornwalli krahvkonnas on hukkunud täispuhutavalt paadilt vette kukkunud teismeline tüdruk.

Politsei sai teate meres hulpiva tagurpidi paadi kohta ning kopteri abiga alustati otsinguid. Kolm inimest õnnestus päästepaati korjata, nende seas ka noor tüdruk, kes hiljem suri.

Umbes samal ajal 15 kilomeetrit eemal tõmmati merest välja mees, kes kuulutati sündmuskohal surnuks.

Omakorda 40 kilomeetrit eemal leiti veest teadvusetu mees, kes viidi kopteriga haiglasse. Teadaolevalt on ta kriitilises seisus. Kõik intsidendid leidsid aset Cornwallis.

Lained Cornwalli krahvkonnas Padstow's, kus üks mees täna suri. Vetelpäästet seal veel koroonaviiruse tõttu pole.
Lained Cornwalli krahvkonnas Padstow's, kus üks mees täna suri. Vetelpäästet seal veel koroonaviiruse tõttu pole. Foto: Zuma Press/Scanpix

Peainspektor Ian Thompson ütles, et tegemist on «äärmiselt häirivate asjaoludega». «Kohaliku hädaabiteenuse jaoks on olnud väga raske päev,» lisas ta.

Ujujatel ja surfaritel on palutud merest eemale hoida, kuna vetelpäästjaid napib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles