Kobe Bryanti pärijatele tõi ainuüksi üks investeering hiigelvaranduse

Elu24
Copy
Kobe Bryant oli edukas mitte ainult palliplatsil, vaid ka majandusmaastikul.
Kobe Bryant oli edukas mitte ainult palliplatsil, vaid ka majandusmaastikul. Foto: Kevork Djansezian/AP/Scanpix

Selle aasta jaanuaris helikopteriõnnetuses hukkunud korvpallilegendi Kobe Bryanti spordijoogikompanii aktsiad siirduvad tema abikaasa ja tütarde omandusse, teatas Fox. 

Bryantil oli tähtis osa spordijooke valmistava ettevõtte kasvamises, sest aastal 2013 investeeris ta BodyArmori nimelisse spordijooki viis miljonit dollarit. Sellega omandas korvpallur 10 protsenti spordijoogi tootemargi aktsiapakist. Kuid nelja aasta jooksul, aastaks 2017, oli aktsiate väärtus kasvanud 40 korda – 200 miljonile dollarile, sest sel aastal ostis BodyArmori Coca-Cola kahe miljardi dollariga.

BodyArmori väärtus on jätkanud kasvamist ka pärast suurtehingut. Arvatakse, et spordijoogi jaemüügitulud ületavad sel aastal ühe miljardi dollari piiri.

Bryant oli BodyArmoris rohkem, kui lihtsalt aktsiate omanik. Ta istus juhatuses ning tal olid üsna vabad käed marketingitegevuses. Bryant oli muuseas 2017. aastal loodud BodyArmori esimese telereklaami stsenarist.

«Kobe Bryanti sõrmejäljed on kõikjal BodyArmoris, bränd poleks praegu sellises positsioonis, kui Bryant ei oleks aastatel 2012–2013 sellesse uskunud,» sõnas üks asutajaliikmetest Mike Repole. 

Viiekordne  korvpalliliiga NBA meister oli meister ka investeerimises. Väljaanne Forbes arvutas välja, et Bryant teenis elu jooksul 770 miljonit dollarit, korvpalluritest on enam suutnud teenida ainult Michael Jordan. 

Kobe Bryanti ja tema 13-aastase tütre ning seitsme teise reisja elu nõudnud helikopteriõnnetus juhtus 26. jaanuaril. Korvpalli suurnime jäid igatsema abikaasa Vanessa ja kolm tütart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles