Jaapani parlament hakkab arutama, kas koroonajärgsetele turistidele tuleks maksta

Inna-Katrin Hein
Copy
UNESCO maailmapärandi hulka kuuluv Jaapani Kyoto Kiyomizu templikompleks. Jaapan ootab koroonapandeemia järgselt välisturiste riiki tagasi
UNESCO maailmapärandi hulka kuuluv Jaapani Kyoto Kiyomizu templikompleks. Jaapan ootab koroonapandeemia järgselt välisturiste riiki tagasi Foto: Philip Fong/AFP/Scanpix

Jaapani parlament peaks juunis hakkama arutama plaani maksta välisturistidele, et neid koroonajärgselt riiki tagasi tuua.

Turistidele maksmise plaan on idee tasandil, kuid kinnitamata andmetel võidakse selleks eraldada 18 miljardi dollari suurune summa, mis on 1 936 579 670 595,00 Jaapani jeeni.

News.com.au teatel ei ole Jaapan end veel välisturistidele avanud, kuid seda loodetakse teha juulis. Jaapani pealinnas Tokyos, selle ümbruses ja veel neljas suurlinnas on koroonapandeemiast tingitud eriolukord lõpetatud.

Imimtühi väljak Jaapani keiserliku palee juures Tokyos
Imimtühi väljak Jaapani keiserliku palee juures Tokyos Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP/Scanpix

Valitsus ei ole avaldanud detailset plaani, kuidas turistidele raha jagama hakatakse.

126 miljoni elanikuga Jaapanis on üle 16 600 koroonaviiruse nakkuse diagnoosiga inimest, viirushaiguse tagajärjel on surnud 851 inimest ja paranenud on rohkem kui 13 600 inimest.

Jaapan oli väljaspool Hiinat, kus koroonaviirus möödunud aasta lõpul levima hakkas, esimene suurem puhangupiirkond.

Koroonaviirus avastati kruiisilaeval Diamond Princess, kus see levis kiiresti. Pardal oli 3711 reisijat ja meeskonnaliiget.

3. veebruaril 2020 jõudis laev Jaapani Yokohama sadamasse, pardal olnute seas oli ka 1281 Jaapani kodanikku. Yokohamas tehti kindlaks, et koroonaviiruse nakkuse saanuid on 705.

Aprillis teatasid Itaalia Sitsiilia saare võimud, et sinna saabuvatele turistidele hakatakse hüvitama osa puhkusekuludest. Hüvitised on kirjas saare turismileheküljel. Näiteks Sitsiilia hotellis veedetud kolmest ööst üks makstakse turistide eest ning osad muuseumi- ja arheoloogiaalade piletid makstakse samuti kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles