PLDID JA VIDEO ⟩ Floridas avati pärast mitut kuud rannad, kuid surfata sai ka tänavatel

Inna-Katrin Hein
Copy

Ameerika Ühendriikides Floridas avati koroonapiirangute leevendamise käigus pärast kahte kuud taas rannad ja restoranid, kuid elanikud ei ole saanud minna rannamõnusid ja toitu nautima.

Selle nädala esmaspäevast alates on seal sadanud paduvihma, mis tekitas mitmel pool, kaasa arvatud tuntud kuurortlinnas Miamis üleujutusi, teatab afp.com.

Meteoroloogid andsid möödunud nädalal Florida kohta hoiatuse, et lisaks paduvihmale on seal oodata väga tugevat tuult, tornaadosid ja äkktulvasid.

Kohalikud on jaganud sotsiaalmeedias neid tabanud looduskatastroofist pilte.

USAs Floridas on kolm päeva järjest paduvihma sadanud
USAs Floridas on kolm päeva järjest paduvihma sadanud Foto: Chandan Khanna/AFP/Scanpix

Fotodel on näha inimesi sõitmas Miami ja teiste linnade tänavatel paatide ja kanuudega, kuid on ka neid, kes üritasid seal surfata.

Piltidel on näha ka autosid, osadel neist ulatub vesi akendeni.

«See on piibellik üleujutus. Kolm päeva järjest on tulnud paduvihma. Olen Miamis elanud kaheksa aastat ja selle aja jooksul ei ole kordagi nii palju sadanud,» teatas Miami ülikooli meteoroloog Brian McNoldy Twitteris.

Paduvihmast tekkinud üleujutus Lõuna-Floridas
Paduvihmast tekkinud üleujutus Lõuna-Floridas Foto: Chandan Khanna/AFP/Scanpix

USA ilmateenistuse ja Florida politsei andmetel ei ole keegi paduvihmas kannatada saanud ega hukkunud.

USA orkaanikeskuse teatel tekkisid Florida kirdeosas tormid, millest võivad 30-protsendise tõenäosusega areneda võimsad troopilised tormid.

Atlandi ookeani orkaanihooaeg algab ametlikult 1. juunil, kuid sel aastal algas hooaeg varem, sest kaks nädalat tagasi tekkis troopiline torm Arthur.

USAs on koroonaviiruse diagnoosi saanud 1,72 miljonit inimest, viirushaigus on võtnud elu rohkem kui 100 000 inimeselt ja paranenud on 365 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles