Šveitsi prostituutidel palutakse koroonaohu tõttu proovida uusi poose

Elu24
Copy
Bordell. Foto on illustreeriv.
Bordell. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters/ScanPix

Šveitsi sekstöötajate esindajad on pakkunud välja, et töö jätkamiseks tuleks prostituutidel edaspidi kliente teenindada koerapoosis või tagurpidi ratsaasendis.

Šveitsi valitsus keelas prostitutsiooni 17. märtsil, et koroonaviiruse levikut takistada. Nüüd tahavad sekstöötajad aga äri taas käima saada, vahendas watson.ch.

Sekstöötajate esindajate organisatsioon ProKoRe on pakkunud välja, et prostituudid väldiksid misjonäripoosi, kuna siis on kliendi ja teenindaja näod liiga lähestikku ning nakatumisoht suur.

Soovitatavad poosid on seega koerapoos või tagurpidi ratsaasend. Nii saab organisatsiooni väitel piisknakkuse ohtu vähendada. Kliendi suudlemine on keelatud.

Samuti soovitab organisatsioon pärast iga kliendi lahkumist ruumi tuulutada, vahetada voodilinu ja käterätikuid. Plaanipäraselt oleksid bordellides kindad, kondoomid ja desovahendid ning seansi kestus piiratud 15 minutiga.

Sekstöötajatel palutakse klientide nimed ja telefoninumbrid alles hoida, et vajadusel koroonaviiruse leviku korral nendega ühendust võtta.

ProKoRe soovib, et sekstöötajatele seatud piirangud eemaldataks 8. juunil koos teiste piirangute leevenemisega. Ettepanekud on saadetud Šveitsi terviseametile ja föderaalnõukokku.

Organisatsiooni sõnul on praegused piirangud proportsioonist väljas ja vastuolus võrdse kohtlemise põhimõttega. Teised teenused, millega kaasneb lähikontakt, on lubatud juba 27. aprillist.

Prostitutsioon on Šveitsis seaduslik ja reguleeritud.

Šveitsis on siiani olnud teadaolevalt 30 761 koroonajuhtu ning 1648 -surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles