Koroonakriisi kõrvalnähud: rootsi tüdrukud on hakanud «suhkrudeitima»

Elu24
Copy
Foto: AFP/SCANPIX

Rootsi politsei lööb häirekella, et koroonakriisi ühe ootamatu kõrvalnähuna on noored tüdrukud hakanud oma keha müüma, kuna on töö klienditeeninduses kaotanud.

Hiljutise politseioperatsiooni käigus tuvastati Stockholmis vähemalt viis alaealist, kes pakkusid raha eest seksuaalteenuseid. Nad mainisid, et kaotasid töö, mida olid varem kooli kõrvalt teinud, vahendas väljaanne Svenska Dagbladet.

Enamik sellistest noortest on lahti lastud kiirtoidurestoranidest.

Stockholmi noorte kiirreageerimisrühma sotsiaalasjade sekretär Malin Andersson ütles, et noorte vaimne tervis on muutunud pärast koolide sulgemist kehvemaks.

«Nad tunnevad end eraldatult. Kui inimene sellesse sfääri langeb, siis on sellel tavaliselt põhjust. Kõik nad tunnevad end erinevate asjaolude tõttu halvasti,» kirjeldas Andersson, mis noore inimese peas toimub, et hakata oma keha müüma. Ta lisas, et sageli on see valik seotud eelneva traumaga.

Sotsiaaltöötajad hoiatavad, et prostitutsioon saab enamasti alguse «suhkrudeitimise» saitidelt, kus jõukad täiskasvanud ehk «suhkruissid» otsivad raha eest nooremaid partnereid.

«Selles peitub väga suur risk. Nad on veenmises väga head,» ütles Andersson. Ka Stockholmi sotsiaalasjade nõukogu liikme Jan Jönssoni sõnul on suhkrudeitimine otsetee prostitutsiooni juurde.

Jönssoni sõnul on praegu sellistel saitidel näha rohkem aktiivseid kasutajaid ning sagedam on ka see, et noored panevad üles intiimteenuste pakkumise kuulutusi.

Rootsi seaduste järgi on seksi ostmine illegaalne, ent oma keha müümine seaduslik. Bordellipidamine ja kupeldamine on samuti keelatud.

Rootsi oli 1999. aastal esimesi riike, kus kriminaliseeriti seksi ostmine, aga mitte müük. Hiljem on sama eeskuju järginud Kanada ja Iirimaa.

Kui politsei tabab alaealisi prostituute, viiakse nad koju vanemate juurde ning pakutakse abi ja tuge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles