KARM VIDEO ⟩ Politsei väänas noore Eesti räppari keset Tallinna kapotile

Elu24
Copy
Marps politsei küüsis.
Marps politsei küüsis. Foto: Kuvatõmmis

Väidetavalt sai operaator videole vahejuhtumi, kus politsei päris karmilt räppar Marpsi maha rahustab.

Noor Väike Marps sai Eesti Soundcloudi-kangelaste ridadesse looga «Tibulinnu», millel on Youtube'is üle 500 000 vaatamise. Nüüd on ta aga sotsiaalmeedias ilmunud ühel teisel videol - ning see pole enam muusikavideo.

Marpsi vahistamine
Marpsi vahistamine Foto: Kuvatõmmis videost

Twitteris avaldati USA politseivägivalla üle arutlevas lõimes video, kus Eesti politseinikud panevad raudu noore mehe. Autori sõnul on see hea näide sellest, kus korrakaitsjatega sõnelemine viib õiglaselt käteväänamiseni.

Anonüümse operaatori sõnul oli politsei haardes Väike Noor Marps isiklikult. Anonüümse filmija sõnul oli politsei Tallinnas Balti jaama juures seal varem toimunud kakluse pärast.

18-aastane räppar hakkas aga nende tööd segama. «Marps hakkas lõugama kõrval ja ei kuulanud üldse,» meenutas filmija. «Siis väänati ära lõpuks.»

Filmimise hetkel Marps otseselt korravalvuritega koostööd veel teha ei tahtnud. «Pane käed selja peale,» pidid need teda veenma.

Marpsi enda sõnul tuli ta taltsutama sõpra, kes tegi veidi pahandust ning koperdas ka takso otsa. Vihastanud ja karjuma hakanud taksojuhi rusika ette jäi aga hoopis Marpsi enda nägu. Politseile teatanud inimene puhus aga asja suuremaks «kakluseks».

Kui sõber ära kadus, saabusid ka korrakaitsjad ja räppari sõnul edasi midagi «eriti ekstreemset peale väänamise ei toimunud». Marpsi väitel ei teeninud ta kogu seda jama ära ning jäi lihtsalt asja vahele.

Politsei- ja piirivalveameti teatel kulgesid aga öised sündmused järgnevalt. «28. mai öösel kella poole kahe ajal sai politsei väljakutse Tallinnas Toompuiesteele, kus teatati kallaletungist. Kannatanu abistamise käigus peeti kinni agressiivselt käitunud noormees, kes ei olnud seotud konkreetse sündmusega, kuid häiris patrulli tööd ja rikkus patrulli poolt temale kehtestatud viibimiskeeldu. Noormees toimetati kainenema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles