«Puhka rahus noor kuningas!» - USAs hukkus traagiliselt paljulubav noorkorvpallur

Elu24
Copy
Varalahkunud USA korvpallur Jamari Smith.
Varalahkunud USA korvpallur Jamari Smith. Foto: twitter.com

Ameerika Ühendriikides Alabama osariigis leinatakse kolmapäeval traagiliselt hukkunud 18-aastast noorkorvpallurit Jamari Smithi. 

Kohalik politsei ja tuletõrje said kolmapäeva pärstlõunal teate võimalikust surmajuhtumist  Chewacla looduspargis. 

Uurija Bill Harrise sõnul oli Smith sõpradega järves ujumas. Tõenäoliselt korvpallur väsis ja vajus vee alla. Smithi sõbrad helistasid hädanumbril ja üritasid vette vajunud meeskonnakaaslast järvevee alt otsida. 

Kohale tulnud päästjatel õnnestus Smith vee alt kiiresti üles leida ja kaldale viia. Teda prooviti elustada ning sõidutati Ida-Alabama haiglasse, kuid juba oli hilja. Smith kuulutati surnuks poolteist tundi pärast hädaabikõnet.

Harris ütles, et kuritegu antud juhtumi puhul ei kahtlustata, vaid tegemist oli õnnetusega.

Smith oli terves Alabama osariigis tuntud kui paljulubav korvpallur. Tänavu oli ta Lee-Montgomery meeskonnaga võitmas osariigi meistritiitlit ning valmistus sisse astuma Alabama ülikooli.

Mitmeid tragöödiaid

Smithi surm on puudutanud paljusid. Ka ameerika jalgpalli profiliiga NFLi mängija Mack Wilson, Smithi kaaslinlane Leest, mälestas lahkunud korvpallurit hea sõnaga:«Puhka rahus, noor kuningas. Meie linn kaotas täna toreda kuti.»

«Lahkusid liiga vara. Sinu ema armastas sind hullumoodi,» kirjutas Lee keskkooli juhataja asetäitja Brandon Dean. 

«Raske südamega anname teada, et meie armastatud Jamari «Chop» Smith on lahkunud. Palun palvetage tema pere eest ja andke neile aega privaatsuseks. Chop, armastame sind,» kirjutas noormängija tiim.

Lee keskkoolis on varemgi korvpalluritega tragöödiaid toimunud. Lee-Montgomery korvpallur Rod Scott hukkus 2016. aastal autoõnnetuses ja 2018. aastal lasti maha keskmängija Shaquille Johnson. Mõlema korvpalluri särgid on kinnitatud meeskonna vahetuspingile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles