Tõeline väljakutse! Curly Stringsi uus plaat sündis koroona tõttu üle videosilla suheldes

Elu24
Copy
Eeva Talsi ja Curly Strings.
Eeva Talsi ja Curly Strings. Foto: Sille Annuk

Läheneva lastekaitsepäeva tähe all ilmus täna album «Curly Strings ja sõbrad – Lastele», kus lisaks Curly Stringsile teevad kaasa ka Ivo Linna, Robert Linna, Mari Jürjens, Lenna Kuurmaa, Mari Kalkun, Ewert and The Two Dragons, Liisi Koikson, Jalmar Vabarna, Marge Niller, Adeele Jaago Laulupesa laulustuudio Airi Liiva juhtimisel.

«Selle albumi idee tekkimisel olid meil bändiga kohe vaimusilmas toredad kokkusaamised kõigi nende suurepäraste artistidega, et ühiselt jämmida ja neid lugusi mõelda ning salvestada. Kui aga sotsiaalne distantseerimine selle võimatuks muutis, ei tahtnud me albumi mõttele käega lüüa ning otsustasime oludega kohaneda. Nõnda ongi lõviosa sellest muusikast loodud interneti teel üle videosilla suheldes ning pea kogu plaat on salvestatud sellel esinevate muusikute endi poolt oma kodudes,» kõneleb plaadi salvestusprotsessist bändi kitarrist ja albumi projektijuht Jaan Jaago. «See oli väga suur väljakutse, kuid nüüd tulemust kuulates oleme äärmiselt rõõmsad ning usume, et seda rõõmu jagub ka kõigile kuulajatele!»

Albumi digitaalse ilmumise puhul näeb ilmavalgust ka uus videosingel «Annan käe», mida esitab Curly Strings koos Laulupesa laulustuudio lastega. «Lugu «Annan käe» sündis, mõeldes minu perele, minu sõpradele ja laululastele; mõeldes sellest, kui tähtis on üksteise märkamine, toetamine, aitamine ning rõõmu ja mure jagamine. Muusika kaudu on seda hea edasi anda ning muusika sees on seda mõnus tunnetada,» räägib laulustuudio juhataja ning käesoleva pala autor Airi Liiva loo sisust järgnevalt.

Kui muusikavideos on näha Curly Stringsi liikmete loetud päevad tagasi toimunud esmakohtumist Viljandis – pärast mitmekuust ekraani-suhtlust – siis kogu muusika, laululaste hääled ja nende videod on salvestatud karantiiniajal. Nõnda sündis tõenäoliselt üsna unikaalse koostööna virtuaalne lastekoor, mille eest avaldame eraldi tänu kõikidele lapsevanematele, kes koduse salvestussessiooni ette võtsid. 

Kogu albumi «Curly Strings ja sõbrad – Lastele» tulu annetatakse heategevuseks MTÜle Laste ja Noorte Kriisiprogramm, kes on 25 aastat toetanud lähedase kaotanud noori ja nende peresid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles