Suri filmis «Palja relvaga 2» kurjategijat kehastanud näitleja

Elu24
Copy
Anthony James (paremal) filmis «Palja relvaga 2» kaklemas Leslie Nielseniga (vasakul). Seljaga kaamera poole on Elvis Presley abikaasa, Priscilla Presley.
Anthony James (paremal) filmis «Palja relvaga 2» kaklemas Leslie Nielseniga (vasakul). Seljaga kaamera poole on Elvis Presley abikaasa, Priscilla Presley. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

90ndate alguses näitlemisest loobunud Anthony James jättis oma märgi Hollywoodi maha mängides peamiselt kurjategijaid. James suri 26. mail vähki, vahendab Variety. Ta oli 77-aastane.

Ameerika näitleja Anthony Jamesi (sünninimega Jimmy Anthony) vanemad olid pärit Kreekast ja immigreerusid Ameerikasse 40ndate alguses. Jamesi karjäär sai alguse 60ndate lõpus, kui ta oli 26-aastane, vahendab IMDb. Tema läbimurde rolliks oli 1967. aasta film «In the heat of the night», mis võitis parima filmi Oscari.

Üle seitsmekümnes rollis mänginud James oli 2-meetrine, tumedate juustega ja tugevate näojoontega, mistõttu mängis ta tihti just kurjategijate rolle. Neid rolle parodeeris ta ise ka eestlastele tuntud komöödiafilmis «Palja relvaga 2» (1991).

Tema karjääri tuntuim roll olin arvatavasti 1992. aasta vestern nimega «Andestamatu», mille režissööriks oli äsja 90ndat sünnipäeva tähistanud Clint Eastwood. Film võitis kokku neli Oscarit.

Anthony James mängis oma näitlejakarjääri jooksul põhiliselt kurjategijaid. Pärast näitlemisest loobumist sai temast kunstnik ja kirjanik.
Anthony James mängis oma näitlejakarjääri jooksul põhiliselt kurjategijaid. Pärast näitlemisest loobumist sai temast kunstnik ja kirjanik. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Eastwoodi vestern oli ka Jamesi viimane roll ning mees loobus pärast seda näitlemisest. Oma ülejäänud elu pühendas James edukale kunstikarjäärile ja tema maale võis näha mitmete suurlinnade galeriides. James oli ka kirjanik ning pani oma eluloo kirja raamatusse «Acting my face», mis ilmus 2014. aastal.

Oma 78. sünnipäeva oleks James tähistanud vähem kui kahe kuu pärast, 22. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles