Naistelemmik Ryan Goslingust saab Universali koletiste universumi peletis?

Elu24
Copy
Ryan Gosling "La La Landi" esilinastusel Toronto filmifestivalil 2016
Ryan Gosling "La La Landi" esilinastusel Toronto filmifestivalil 2016 Foto: MARK BLINCH / REUTERS

Koroonakriisi kiuste on taas hakanud saabuma uudiseid Hollywoodist, kus tasapisi julgetakse juba tulevikku vaadata. Üks põnevamaid uusi algatusi hõlmab endas 39-aastast Ryan Goslingut, kellest saab peagi Universali uue koletiste universumi staar.

2 korda parima meespeaosatäitja Oscarile kandideerinud ja sama kategooria Kuldgloobuse koju viinud («La La Land» 2017) Goslingut ootab kuuldavasti juhtroll filmis «Wolfman», teatab Variety. Tegu saab olema Universali teise filmiga mõne kuu eest väga edukalt kinodes jooksnud «Nähtamatu mehe» (The Invisible Man) fantaasiamaailmas.

Näitleja tegelaskuju kohta detaile teada pole, ent usutakse, et tegevus toimub tänapäevas ning kõrvutada võiks seda Jake Gyllenhaali «Öö kutsega» (Nightcrawler, 2014), millel on ilmselt siis üleloomulik «konks». 

Kuigi Universal pole uudist ametliku kinnitusega veel õnnistanud, siis teavad juhtiva kinoväljaande allikad rääkida, et filmistuudiol on juba paar kuud käinud läbirääkimised režissööridega ning stsenaariumi kirjutavad Netflixi «Orange Is the New Black» autorid.

Originaalidee autoriks on üllatuslikult aga Gosling ise – tegu Universali uutmoodi lähenemisega nn koletisfilmidele, kus «hariliku» superkangelaste ühendatud filmimaailma väljavoolimise asemel antakse filmitegijatele võimalus tuua pardale oma algupärased filmiideed, mille keskmes superkangelane ning tema taustalugu. Oma ideid on käinud esitlemas hulk lavastajaid James Wanist Paul Feigi ja John Krasinskini. 

Suunamuutus võeti ette pärast 2017. aasta fiaskot pealkirjaga «Muumia» (The Mummy), mis vaatamata Tom Cruise'i ja Russell Crowe postrinägudele stuudio eesmärke täita ei suutnud, ehkki kokkuvõttes teenis film maailma kinokassades üle 400 miljoni dollari. Iidse Egiptuse printsessi surnuist ülestõusmine pidi nimelt saama Universali oma koletiste universumi lipulaevaks.

Otsus arendada uut filmiharu moodsal n-ö open source põhimõttel võiks teoorias anda Universalile võimaluse panna enda heaks teenima filmimaailma helgeimad pead ning luua originaalsemat sisu, kaasates talente, kes tavaliselt raamistikust ehk välja jääks. Põhimõtteliselt oodatakse «Nähtamatu mehe» tüüpi edu, kus 7-miljonilise eelarve juures suudeti genereerida 122 miljonit kassatulu.

Mis puudutab Oscari-filmis «Esimene inimene» Neil Armstrongi kehastanud Goslingut, siis ootab meest hetkel ees veel üks astronaudifilm, mis põhineb «Marslase» autori Andy Weiri peatselt ilmuval romaanil ning mille lavastavad Phil Lord ja Chris Miller. See omakorda seal küsimärgi alla Universali uue projekti tootmisaja, mille üle Variety tervamad suled hetkel veel spekuleerida ei oska.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles